Fizio Ferjan magnezijevi kristali, 750 g

Fizio Ferjan magnezijevi kristali so primerni za prijetno naravno kopel z magnezijevim kloridom. Fizio Ferjan magnezijevi kristali so primerni za prijetno naravno kopel z magnezijevim kloridom.
927287 5895

Ocene in mnenja

Opis

Fizio Ferjan magnezijevi kristali so primerni za prijetno naravno kopel z magnezijevim kloridom.

Magnezijeva kopel, ki jo pripravimo z raztapljanjem magnezijevih kristalov deluje sproščujoče, regenerativno in predvsem poživljajoče. Počutili se boste predvsem izredno prijetno in po končanem razvajanju bolje razpoloženi.

Kopel si pripravite še posebej po utrujajoči, fizično zahtevni, telesni aktivnosti. Vaše mišice in celotno telo bo po razvajanju v tako pripravljeni kopeli kmalu regenerirano. Utrujenost zaradi prisotnosti magnezijevih ionov ne bo več težavna, številne težave, ki so posledica preutruejenih mišic bodo poniknile.

Zakaj so ioni magnezija pomembni?

  • delujejo regenerativno
  • lajšajo spanec ter dajejo občutekumirjenosti
  • prijetno ublažijo nespečnost
  • lajšajo težave z mišično muskulaturnim sistemom
  • regenerirajo kožo in jo prijetno ter blagodejno raznežijo
  • omogočajo več energije,
  • težave z nespečnostjo so olajšane

Magnezij je v organzmu in predvsem v celicah organizma izrednega pomena, saj sodeluje pri številnih procesih organizma. Magnezij kot ion je izrednega pomena pri delovanju mišične muskulature, med drugim sta v sinergiji s kalcijem prav tako izrednega pomena pri delovanju človeške najbolj pomembne mišice organizma - to je srčnam ipica.

Uporaba ter priprava magnezijevih kopeli

Magnezijevi kosmiči so primerni za pripravo navadne kopeli za nogo ter kopel za razvajanje celotnega telesa.

Postopek priprave kopeli: ustrezno količino magnezijevih krstalov stresite v vodo, premešajte in počakajte, da se kristali raztopijo. Če se ne raztopijo ste količino kristalov predozirali. Priporočeno je 20 do 40 minutno razvajanje organizma, priporočena temperatura kopeli pa je cca telesna teperatura in sicer med 37 in 38 stopinjami.

Kopel celega telesa:

Kopel okrepi in poživi vaše telo tako, da bo po razvajanju zopt pripravljeno na nove izive.

V kopel stresite polovico (375g) kristalov magnezijevega klorida iz posode na 100 litrov vode oz. na eno kopel. Kopel si privoščite 1x-2x tedensko ali po naporih in treningih.

Kopel za noge:

Za nožno kopel potrebujete približno 4 litre in 125 g magnezijevih kristalov (to pomeni približno 6 velikih zvrhanih žlic), ki jih raztopite v vodi. Večerne kopeli nudijo dobro sprostitev pred spanjem.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Lajšanje bolečin na naraven način - varna in učinkovita samopomoč

Svetlobna in barvna terapija
Znano je, da svetloba in barve vplivajo na duševno, čustveno in telesno počutje. Pomanjkanje sončne svetlobe je na primer glavni vzrok sezonskih čustvenih motenj ('zimske depresije'), saj vpliva na raven hormonov melatonina in serotonina.

Splošno znano je, da imajo barve najrazličnejše učinke na človeka, dobre in slabe. Rožnata naj bi pomirjala,
rdeča vzburjala, zelena naj bi prinašala ubranost in spokojnost, oranžna pa lahko povzroči razdražljivost.

Modri odtenki 'ohlajajo', odtenki rožnate pomirjajo, rdeči odtenki pa 'grejejo' in vzburjajo. Sezonske čustvene motnje lahko učinkovito zdravite z ustrezno osvetljavo doma, ki posnema učinke naravne dnevne svetlobe - tako imenovana osvetljava s celotnim svetlobnim spektrom -, ali z rednimi obiski centrov, kjer imajo naprave za osvetljevanje s celotnim svetlobnim spektrom. Če želite preveriti, ali vas obkrožajo barve, ki so za vas najbolj dobrodejne, je najbolje, da se posvetujete z usposobljenim barvnim terapevtom.
Vodna terapija
Lebdenje v plitki kopeli tople vode z dodano epsomsko soljo v zaprti komori poraja občutek sproščenosti, ki številnim ljudem izjemno pomaga pri premagovanju stresa. Ležire lahko tudi v popolni tišini in temi ali ob osvetljavi in nežni glasbi. Komore za lebdenje so drage, prav tako njihovo delovanje in vzdrževanje, vendar so na voljo v številnih zdravsrvenih in rekreacijskih centrih.
Lajšanje bolečin na naraven način; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Fizio Ferjan Fizio Ferjan
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja