Igle novofine 31G

NovoFine 6 mm igle. NovoFine 6 mm igle.
2022-04-20 18,82 €
539074 1128

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
NovoFine igle so namenjene za diabetike, ki uporabljajo ustrezna pisala za vbrizgavanje inzulina. O injekcijskih nastavkih Novofine se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Narejene so tako, da se zmanjša tveganje nenamernega pika z iglo.
So silikonsko obložene in je zato je zmanjšano trenje pri vbodu. 90 % ljudi pri vbodu sploh ne povzročajo bolečine.
Pokrovček igle je zaščiten in bolniku omogoča, da preverijo ustreznost izdelka. Igle ne uporabljajte, če je zaščitni ovoj odstranjen.
Ne uporabljajte igle, če je pretekel rok uporabnosti, natisnjen na embalaži. Pred vbodom temeljito očistite okoliško površino, tako kot vam je naročil zdravnik. Po vsaki uporabi na iglo nataknite zaščitni pokrovček, da boste preprečili nepričakovane poškodbe z iglo. Takoj po injiciranju iglo odstranite in jo odvrzite v smeti ter tako preprečite, da bi se kdor koli zbodel ali okužil. Vsako iglo uporabite samo enkrat. Igle ne smete ponovno uporabiti, čistiti ali sterilizirati. Če ne sledite navodilom, obstaja velika možnost okužbe. V primeru okužbe takoj poiščite zdravniško pomoč. Zagotovite pravilno odmerjanje zdravila. Ob vsakem injiciranju uporabite novo iglo, v skladu z navodili za uporabo pa jo sestavite tako, da omogoča prost pretok zdravila. Na ta način boste preprečili napake pri odmerjanju zdravila, ki jih povzroči v top zraka v ampulo ali zamašitev igle. Injicirajte počasi ter v sladu z navodili zdravnika in proizvajalca injekcijskega peresa. S tem zagotovite, da se predpisani odmerek v  celoti injicira.Po vsaki uporabi preverite, če po injiciranju zdravilo še kaplja iz igle ali injekcijskega peresa, ali pa izteka iz vbodnega mesta.
 
Nastavki so kompatibilni z flexpen peresi.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Srčno-žilni sistem, krogotok življenja

Srce v nevarnosti
Stroški. Za gospodarstvo predstavljajo dolgotrajno zdravljenje, zdravstvena nega in rehabilitacija, visoke stroške. Vsak šesti evro, ki je namenjen zdravstvu, se porabi za srčno-žilne bolezni. Srčno-žilne bolezni predstavljajo eno šestino vseh stroškov v zdravstvu oziroma z drugimi besedami povedano - 16 odstotkov. Bolezni obtočil sistema pa ne pomenijo le finančnih izdatkov, ampak tudi izgubo, ki jo utrpi družba zaradi tako imenovanih izgubljenih let življenja. To so razsežnosti, ki so jih ekonomisti izračunali ob predpostavki povprečne pričakovane življenjske dobe. Bolezni srčno-žilnega sistema predstavljajo v tem izračunu eno petino vseh stroškov. Moški izgubijo bistveno več let življenja kot ženske. Večina rizičnih dejavnikov, ki povzročajo bolezni srčno-žilnega sistema, je že dolgo znana.

- Kajenje. Kadilci umrejo skoraj dvakrat hitreje kot nekadilci. Kadilci, ki dnevno pokadijo dvajset cigaret, imajo v primerjavi z nekadiici petkrat večjo verjetnost, da jih bo pred petdesetim letom starosti zadel srčni infarkt.

- Prekomerna telesna teža. Skoraj vsaka druga bolezen, povezana z zvečanim krvnim tlakom, in skoraj vsak peti primer povečane vrednosti holesterola in ena tretjina koronarnih srčnih bolezni je nastalo zaradi posledic prekomerne telesne teže. Tudi v~lik obseg trebuha (pri moških večji od sto centimetrov, pri ženskah pa od devetdeset centimetrov) pomeni večje tveganje. Kdaj prekomerna telesna teža predstavlja rizični dejavnik, še ni popolnoma poenoteno. Dolgo časa je veljalo, da so ljudje, katerih indeks telesne mase presega petindvajset, bolj izpostavljeni tveganju. Danes se je meja, ki predstavlja tveqanje, povzpela na trideset.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Novo nordisk Novo nordisk
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja