Lekovita Hmelj osvežilna maska, 50 mL

442160 5554

Ocene in mnenja

Opis

Lekovita Hmelj krema je osvežujoča krema namenjena pospeševanju prekrvavljenosti kože.

Krema je namenjena predvsem negi razdražene ter suhe kože obraza ali/in telesa.
Lekovita Hmelj krema vsebuje avokadovo olje, ki pripomore fitoestrogenom iz ekstrakta hmelja, da le ti prodrejo globoko v kožno povrhnjico. Krema deluje zaščitno na kolagenska vlakna ter kot posledica zaščiti ter ohranja polen izgled kožne površine.

Izdelek ne vsebuje gensko spremenjene soje.

Izdelek hranite na temnem, po uporabi pa ga dobro zaprite.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Akne

Dodatek za zdravnike
Zdravljenje

Akne zdravimo glede na klinično sliko, spol in starost bolnika. Za blažje zadostuje lokalno, za hujše pa je nujno še sistemsko zdravljenje.

Pri lokalni terapiji uporabljamo komedolitična sredstva, ki povzročajo tudi luščenje kože. To so benzoilperoksid (2,5-10%), azelainska kislina (20 %), salicilna kislina (2,5 %), retinoidi (tretinoin, izotretinoin, adapalen, tazaroten) v kremni podlagi, gelu ali raztopini. Antirnikrobni lokalni preparati pa vsebujejo klindamicin, eritromicin ali tetracikline. Komedone odstranjujemo mehanično s komedoekspresorjem - z njim jih iztisnemo iz predhodno zmehčane kože s parno kopeljo. Večje papulopustulozne infiltrate sterilno odpremo z lanceto. Večje brazgotine skušamo odpraviti z brušenjem kože (dermoabrazijo) ali lasersko terapijo ter z luščenjem kože s kemičnimi sredstvi (resorcinom, fenolom ali sadnimi kislinami), hipertrofične brazgotine pa s krioterapijo (zamrzovanje epidermisa s tekočim dušikom) ali vbrizgavanjem kortikosteroidov v brazgotino. Brazgotine zdravi dermatolog ali plastični kirurg.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lekos Lekos
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja