x
Vse kategorije
Medihoney gel sheet obloga 10 x 10 cm, 10 oblog
Medihoney gel sheet obloga 10 x 10 cm, 10 oblog
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Medihoney gel sheet obloga 10 x 10 cm, 10 oblog

Proizvajalec: Derma Sciences

Medihoney Gel Sheet je sterilna neadherentna sodobna obloga za oskrbo ran, sestavljena iz 80% Medihoney™ medicinskega medu (80% w/w) in 20% natrijevega alginata (20% w/w).

Brezplačna poštnina!
Cena: 118,19 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaobloga

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

INDIKACIJE

• inficirane rane
• ulkusi
• razjede zaradi pritiska
• odvzemna in prejemna mesta, grafti
• akutne in kronične rane
• opekline
• rane s sluzastim izločkom

Medihoney™ Gel Sheet priporočamo za oskrbo pacientov občutljivejših na bolečino. Medicinski med v oblogi se mehča oz. sprošča počasi, zato osmotsko delovanje ob aplikaciji ni takoj izrazito močno. Narašča zmerno in osmotsko ravnovesje med telesom in medom se sproti uravnava.

Medihoney™ Gel Sheetje primeren za oskrbo ran z malim do srednjim izločanjem eksudata. Učinki obloge so naslednji:
• hitro in učinkovito autolitično čisti fibrinske in nekrotične obloge na rani
• zelo hitro zmanjša neprijeten vonj
• zagotavlja vlažno okolje za celjenje rane in omogoča atravmatsko menjavo pri prevezah rane.
• zaščiti rano pred patogeni in sevi odpornimi na antibiotike z bariero, ki jo ustvari

NAVODILA ZA UPORABO
• Robove rane zaščitimo z Medihoney™ barierno kremo.
• Pred aplikacijo obloge odstranimo zaščitni foliji
• Pri aplikaciji obloge moramo zagotoviti, da je v neposrednem z dnom rane. Če je rana večje površine, lahko obloge apliciramo eno zraven druge, v kolikor pa je rana globoka (jamasta) lahko
polagamo obloge eno na drugo.
• Medihoney™ Gel Sheet pokrijemo s primerno nelepljivo sekundarno vpojno oblogo, ki zagotavlja vpijanje izločka glede na njegovo količino.
• Rano lahko med menjavo prevez očistimo po standardnem protokolu.
• Medihoney™Gel Sheet lahko režemo, priporočeno pa jo nameščamo tako, da je med njo in robom rane vsaj 3mm prostega prostora, skozi katerega na začetku izloček iz rane nemoteno
prehaja v sekundarno oblogo.

Pogostost menjave: Medihoney™ Gel Sheet zahteva menjavo, ko obloga želira in je popolnoma prepojena z izločkom.
.
Obloga je na rani lahko nameščena do 7 dni. Če je okolica rane macerirana je potrebna pogostejša menjava.

Priloge

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Ko ateroskleroza prizadene arterije srca in možganov, se pojavijo značilni simptomi in bolezni. Napadi angine pektoris in občutek razbijanja srca (palpitacije) so običajni simptomi ob prizadetosti srčnih žil, ki lahko vodi v razvoj obolenj, kot sta ishemična bolezen srca in srčni infarkt. Na prizadetost možganskih žil pa opozarjajo vrtoglavice, kolapsi in spominske motnje ter obolenja, kot sta možganska kap in demenca. S tega vidika je ateroskleroza skupni imenovalec številnih obolenj in razlaga za vrsto simptomov.

Tudi ukrepi, s katerimi znižujemo tveganje za razvoj ateroskleroze, temeljijo na razumevanju aterosklerotičnih procesov; tako zdravljenje kot tudi priporočene spremembe življenjskega sloga so namreč povsem razumljive in logične.

Nekaj pojasnilo holesterolu ho pripomoglo k razumevanju bolezni srca in njihovemu zdravljenju. Holesterol je sicer na slabem glasu, vendar so nekatere oblike holesterola, in sicer lipoproteini velike gostote (HDL), koristne in celo varujejo pred srčno-žilnimi obolenji.

Ateroskleroza je bolezen, ki povzroči zožanje arterij. Prizadene lahko arterije kateregakoli dela telesa in je vodilni vzrok za možgansko kap, srčni infarkt in motnje prekrvitve spodnjih okončin. Na površini maščobnih odplakov se nabirajo trombociti (drobne krvne celice, ki sodelujejo pri strjevanju krvi) in tvorijo krvne strdke. Večji strdek lahko nato žilo povsem zaprc.

Pojavnost ateroskleroze s starostjo narašča, vendar bolezen redko povzroča simptome pred 45. ali 50. letom starosti. Ženski spolni hormon estrogen varuje pred razvojem atcroskleroze, zaradi česar pri ženskah pred menopavzo aterosklerozo precej redkeje srečamo kot pri moških. Okoli 60. leta starosti pa se tveganje za razvoj ateroskleroze poveča tudi pri ženskah in se naposled povsem izenači s tveganjem pri moških. Ženske, kijemljejo nadomestno hormonsko terapijo z estrogenom, so seveda zaščitene dlje časa.

KAJ JO POVZROČA?

Tveganje za razvoj ateroskleroze v veliki meri določata dva dejavnika: raven holesterola v krvi, ki je odvisna od prehranjevalnih in genskih dejavnikov, in delno gensko pogojena nagnjenost k odlaganju holesterola na žil nih stenah, Ker je raven holesterola tesno povezana s prehrano z veliko vsebnostjo maščob, je ateroskleroza najpogostejša v zahodnih državah, kjer ljudje jedo zelo mastno hrano. Pri nekaterih boleznih, kot je na primer sladkorna bolezen, pa je lahko raven holesterola v krvi visoka ne glede na vsebnost

Holesterol

Holesterol tvorijo jetra iz nasičenih maščob, ki jih telo prejme s hrano. Previsoka raven krvnega holesterola lahko poveča tveganje za razvoj koronarne bolezni.

Poznamo dve obliki holesterola:

 • lipoproteini majhne gostote (low-density lipoproteins - LDL), ki prenašajo holesterol iz jeter do telesnih celic, vključno z arterijskimi;

• lipoproteini velike gostote (high-density lipoproteins - HDL), ki presežni holesterol vračajo v jetra.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaobloga

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.