Vliwasoft sterilen netkan vatiran 6 slojni zloženec (7,5x7,5 cm), 100 kom.

Vliwasoft vpojne blazinice iz netkanega materiala. Vliwasoft vpojne blazinice iz netkanega materiala.
421308 9551

Ocene in mnenja

Opis

Sestava in lastnosti materiala

Vliwasoft vpojne blazinice iz netkanega materiala so sestavljene iz večih (4-ih ali 6-ih) slojev belega mikroporoznega netkanega vpojnega materiala z gladko kontaktno površino.
Narejene so iz 67% viskoze in 33% poliestra. Ne vsebuje optičnih vlaken, ne odpuščajo delcev, kemijsko so zelo čiste. Kontaktna površina je zelo gladka, z lahkoto se prilega kateremu koli poškodovanemu področju na telesu, veliko manj se sprime z rano v primerjavi z gazo. Nesterilne blazinice se lahko naknadno sterilizira z autoklaviranjem pri 1210  C in pri tem ne izgubi že navedenih lastnosti.

Namen uporabe izdelka

Vliwasoft vpojne blazinice iz netkanega materiala so zelo ekonomične, ker je njihova uporaba večnamenska. Primerne so za oskrbo ran, ki močno secenirajo, ter oskrbo ran, ki so suhe. Zelo primerne so za čiščenje ran, ter nanašanje mazil na rano in za prekritje nanešenih mazil na rani. Primerne so tudi ta absorbcijo mleka, ki  odteka iz dojk doječih mater.

Vrsta strerilizacije

Sterilene Vliwasoft  večslojne absorbcijske blazinice iz netkanega materiala so sterilizirane z autoklaviranjem pri T 1210  C.  Nesterilne blazinice se lahko naknadno  sterilizira z autoklaviranjem pri isti temperaturi.

Pogoji skladiščenja in rok uporabe

Pri normalnih pogojih skladiščenja je rok uporabnosti sterilnih in nesterilnih absorbcijskih blazinic pet let.

Navedba ali so izdelki prijazni okolju

Absorbcijske blazinice iz netkanega materiala so narejene iz celuloze in viskoze. Ta dva materiala ne predstavljata obremenitve za okolje, ker razpadeta na svoje sestavne snovi.

Vliwasoft splošno

Mehak in prožen univerzalni obvezilni zloženec, narejen iz 4-slojnega ali 6-slojnega, netkanega, fino-pornatega materiala, se ne cefrajo, imajo visoko absorbcijsko sposobnost, so rani prijazni, imajo nizko tendenco lepljenja.
Vliwasoft je namenjen za čiščenje ran in nego rane.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Sladkorna bolezen med nosečnostjo

Odločitve s pomočjo zdravnika
Tudi če se količina sladkorja v krvi v okviru nosečniškega pregleda sistematično (še) ni zvišala in če v družini ni sladkornih bolnikov, se ženskam pogosto svetuje, da med 24. in 28. tednom nosečnosti opravijo pregled sladkorja v krvi. Če so izsledki na meji, se pregled ponovi v 32. tednu nosečnosti. Takrat je tudi smiselno, da pri pregledu sodeluje diabetolog.

V primeru sladkorne bolezni se vsaka dva tedna meri sladkor v krvi, poleg tega tudi krvni tlak, teža in količina beljakovin v blatu, da se lahko izključi predeklampsijo. S pomočjo ultrazvoka zdravniki predvidijo tudi zdravje otroka: rast, gibanje in srčno frekvenco. Poleg tega je tudi smiselno, da se pri materi vsake štiri tedne pregleda oči in ledvice. Če med nosečnostjo potreba po inzulinu nenadoma vpade, je takoj potreben zdravniški pregled, saj obstaja verjetnost, da posteljica ni več dovolj prekrvijena.

Po 34. tednu nosečnosti se žensko vsaj enkrat tedensko priklopi na zapisovalnik bitja srca in ven, prek katerega se oceni zdravstveno stanje otroka. Če se pojavijo znaki poslabšanja, se s pomočjo amniocenteze določi zrelost pljuč in porod se opravi s carskim rezom. Pri pravilnem uravnavanju pa je neproblematičen potek skoraj zagotovljen: lahko se opravi navaden vaginalen porod. Vendar pa je po porodu treba otroke zelo dobro opazovati.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lohmann rauscher Lohmann rauscher
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja