Melilax Pediatric mikroklizma, 6 x 5 g

Inovativen proizvod, narejen na bazi medu in Promelaxina (molekularni kompleks medu nektarja in medene rose, obogaten s polisaharidno frakcijo, pridobljeno iz aloje in sleza). Inovativen proizvod, narejen na bazi medu in Promelaxina (molekularni kompleks medu nektarja in medene rose, obogaten s polisaharidno frakcijo, pridobljeno iz aloje in sleza).
805751 19619

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Edinstvena mikroklizma z učinkovitim odvajalnim in zaščitnim delovanjem.

Inovativen proizvod, narejen na bazi medu in Promelaxina (molekularni kompleks medu nektarja in medene rose, obogaten s polisaharidno frakcijo, pridobljeno iz aloje in sleza). Spodbuja praznjenje brez draženja na uravnotežen način. Lajša nadloge, iritacije in vnetja, ki lahko nastanejo zaradi obstipacije. Deluje hitro, že v parih minutah. Primeren ne glede na starost od dojenčka do starostnika, tudi med nosečnostjo in dojenjem.

Uporaba Melilax Pediatric mikroklizme

Spodbuja gibanje črevesja na uravnotežen način brez povzročanja iritacije in omogoča olajšanje nelagodja, draženja in vnetja, ki se lahko pojavijo v primeru zaprtja.

Konstipacija (zaprtje) je splošno znana kot zmanjšana frekvenca ali otežena defekacija. Skoraj vsak se v določenem življenjskem obdobju srečuje z zaprtjem, ki pa navadno ni resno. Zaprtje je ena od najpogostejših gastrointestinalnih motenj pri odraslih in se pojavlja pri 24 do 37% oseb,  pogosteje pri ženskah.

S staranjem nastajajo spremembe v anorektalni fiziologiji, ki vplivajo na pojav konstipacije, vključno z zmanjšano občutljivostjo rektalnega predela.

Pri odraslih zaprtje lahko povzroči nepravilna prehrana, zdravila, prebavne in mišične motnje, strukturne in funkcionalne nepravilnosti, kot tudi duševni vzroki.

Pri otrocih je zaprtje najpogostejše v treh časovnih obdobjih: po začetku uvedbe predelane hrane (pri novorojenčku), ko začne otrok sam hoditi na stranišče in kmalu po vstopu v šolo.

Zaprtje se najpogosteje ureja s pomočjo urejene prehrane in spremembami navad, kot tudi z uporabo laksativov in klizem.
Za lajšanje zaprtja, za čiščenje debelega črevesa pred zdravniškim pregledom ali postopkom, včasih pa tudi za parazitske infestacije, se uporabljajo osmotski agensi.

Opozorila:

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O indikacijah in neželenih učinkih pri uporabi medicinskega pripomočka se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Zato je zdrav način življenja nujen, za ženske pa je priporočljivo tudi, da začno že zgodaj v menopavzi jemati hormonsko nadomestno terapijo, saj estrogen varuje srce.

Telo je podobno mišici - gibanje mu koristi. Normalen krvni tlak močno zmanjša možnost za srčni infarkt. Če imate visok krvni tlak, ki je glavni dejavnik tveganja za srčni infarkt, morate poiskati zdravniško pomoč.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Aboca Aboca
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov