Nexcare Steri-strip šivi za brezživni tretma ran, 8 trakcev
Nexcare Steri-strip šivi za brezživni tretma ran, 8 trakcev
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Nexcare Steri-strip šivi za brezživni tretma ran, 8 trakcev

Proizvajalec: Nexcare
Nexcare Steri-strip šivi za brezživni tretma ran so izredno kvalitetni trakovi, namenjeni za sterilno ter neboleče zapiranje ran, vreznin.
Cena: 3,27 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Nexcare Steri-strip šivi za brezživni tretma ran so izredno kvalitetni trakovi, namenjeni za sterilno ter neboleče zapiranje ran, vreznin.

Izdelek nudi odlično podporo vsem tipom ran brez nepotrebnega šivanja in obiskov kirurgov.

Značilnosti Nexcare Steri-strip šivov za brezživni tretma ran

- Nexcare Steri-strip trakci vsebujejo koži prijazno lepilno sredstvo, ki se na površino kože ne prilepijo pretirano, ob enem pa nudijo čvrsto adhezijo. Pretirana adhezija izdelka bi lahko pomenila morebitno alergijsko reakcijo oziroma težavo pri odlepljanju Nexcare Steri-strip trakcev.

- Nexcare Steri-strip trakci omogočajo normalno dihanje kože

- izdelek pospešuje celjenje ran, saj rane niso pod pritiskom okoličnjega tkiva. Celjenje rane je lepše ter hitrejše. Zmanjša se možnost, da se rana odpre ali celo raztrga.

- izdelek je sterilen, namenjen optimalni oskrbi ran, trakec omogoča hitro in enostavno namestitev

Vsebina Nexcare Steri-strip pakiranja

V sami škatlici je 8 trakcev dveh  različnih velikosti in sicer:
3 trakci: 6 mm x 75 mm (R1541)
5 trakci: 3 mm x 75 mm (R1540).

Uporaba trakov Nexcare Steri-strip

Pred uporabo trakov venomer poskrbite, da bo rana očiščena, področje rane v oddaljenosti 5 cm od rane pa prav tako čisto in razkuženo. Rana in njena okolica naj bosta čisti in suhi.

- odstranite trakec Nexcare Steri-strip s podloge - nosilca

- kožo na obeh straneh rane potegnite skupaj ter v takšnem stanju prilepite Nexcare Steri-strip trakec, nakar kožo počasi popustite. Trakec naj bo nameščen brez dodatnega natezanja z namenom, da koža ni prekomerno nagubana - kar povzroči tudi nepravilnosti pri celjenju.
Prvi trakec namestite na sredino rane

- če je rana vzdolžna in potrebuje pričvrstitev z več različnimi trakovi prilepite še dodatne trakove vzporedno prvemu in sicer v oddaljenosti 2-3 mm odprvotno prilepljenega.

- odstranjevanje trakcev je enostavno in sicer trak potegnite z obeh koncev tako, da se konca srečata na sredini.
Glejte priložene sličice v škatlici!

Posebna opozorila ob uporabi Nexcare Steri-strip seta

V kolikor je rana globoka izdelek ni primeren za obravnavo, prav tako izdelek ni primeren, če rana intenzivno krvavi. V takem primeru je potrebna zdravniška pomoč.

Trakove ne natezajte preveč, saj se koža naguba, se ne zaceli optimalno, pride pa lahko celo do odrgnin ali pojavljanja mehurčkov

Uporaba traku še posebej ob neustrezni uporabi lahko povzroči luščenje površine kože ob samem odstranjevanju. To ponavadi povzročijo lepilni trakovi za namensko zapiranje ran.

Izdelek nikakor ni primeren za primer ran, ki krvavijo, so umazane ali okužene, se gnojijo ali celo v primeru vbodnih ran. Če opazite katerega od naslednjih znakov, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom: povišana telesna temperatura, bolečina, oteklina, srbenje, izpuščaji, žarenje. Adhezija trakcev je v takih primerih praktično nemogoča.

Zmanjšana adhezija ali pa je celo ni je v primeru, da je nepoškodovana koža prekomerno mastna ali navlažena in mokra. Adhezija je prav tako otežkočena v primeru, da je poraščenost teh predelov prekomerna ali pa je koža preveč napeta.

Kot pri vseh izdelkih, ki jih lepimo na kožo se lahko pri majhnem odstotku posameznikov pojavi začasno razbarvanje kože po odstranitvi.

Po uporabi zavrzite. Za enkratno uporabo.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.