Porelast kratkoelastični terapevtski fiksni povoj 10 cm x 2,5 m

Indicirani za kompresijsko povijanje insuficience ter za kompresijsko povijanje in fiksiranje oblog. Indicirani za kompresijsko povijanje insuficience ter za kompresijsko povijanje in fiksiranje oblog.
518077 9587

Ocene in mnenja

Opis

Sestava in lastnosti materiala

PORELAST – kratkoelastični terapevtski fiksni povoji so tkani iz bombažne niti kožne barve. 
Sestava: 100% bombaž. Notranja stran povoja je premazana z lepilom umetne gume, ki vsebuje še cinkov oksid ali pa z akrilatnim lepilom. Obe lepili prepuščata vodno paro in zrak ter ne absorbirata X – žarkov. Lepilo iz poliakrilata je termo stabilno, kar pomeni, da je poleg kompresijskega povijanja možna še toplotna terapija povitega uda. Elastični povoj z lepilom iz umetne gume se razteza po dolžini pletenja za 80%. Robovi povoja se ne cefrajo in ne delajo zažemkov

Namen uporabe izdelka

PORELAST adhezivni elastični povoj kožne barve so indicirani za kompresijsko povijanje insuficience ter za kompresijsko povijanje in fiksiranje oblog pri zdravljenju venske golenje razjede, v flebologiji, traumatologiji in za korektivno povijanje deformiranih sklepov in stopal. Uporabljajo se tudi v športni medicini za oskrbo zvinov in izpahov. 

Vrste sterilizacije

PORELAST  elastični adhezivni povoji niso sterilni.

Pogoji skladiščenja in rok uporabe

Pri normalnih pogojih skladiščenja so povoji uporabni pet let od datuma proizvodnje.

Navedba ali so izdelki prijazni okolju

PORELAST elastični adhezivni povoji, ko se po končani uporabi zavržejo, ne predstavljajo  nevarnosti za okolje, ker razpadajo do svojih sestavnih elementov, ki niso nevarni okolju.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Sladkorna bolezen - tip 2

Gibanje kot terapija
Obvladovanje stresa. Obremenjujoči življenjski dogodki vplivajo na raven sladkorja v krvi tako pri sladkornih bolnikih kot pri drugih ljudeh. Količina sladkorja v krvi ni nič stalnega, nespremenljivega in ni odvisna le od tega, kaj jemo. Hormoni stresa vplivajo na izločanje inzulina - ga pospešujejo ali zavirajo. Pri zdravih ljudeh se teh nihanj sploh ne opazi, pri sladkornih bolnikih pa lahko to vodi do nevarne prevelike ali premajhne količine sladkorja. Strategije za obvladovanje stresa v vsakodnevnem življenju so tako predvsem za sladkorne bolnike izredno pomembne. Kdor se nauči, kako aktivno ravnati ob manjših ali večjih nevšečnostih v življenju, se bori tudi proti sladkorni bolezni. Strahove, ki so vedno povezani s kronično boleznijo, najbolje premagujejo tisti, ki se nekomu zaupajo. Podporo lahko najdete tudi v skupinah za medsebojno pomoč, kjer bodo ljudje z veseljem z vami delili svoje izkušnje.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lohmann rauscher Lohmann rauscher
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja