Sinomarin dojenčki 2,3 % ampule, 18x5 mL
Sinomarin dojenčki 2,3 % ampule, 18x5 mL
Oceni izdelek in zasluži

Sinomarin dojenčki 2,3 % ampule, 18x5 mL

Proizvajalec: Guter Rat
Sinomarin Dojenčki je 100-% naraven in klinično preskušen nosni dekongestiv. To je hipertonična raztopina morske vode (2,3 % NaCl), v kateri je veliko koristnih sestavin morske vode (mineralne soli in elementi v sledeh).
Cena: 3,91 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Oznakasinomarin
Težavakongestija nosu, zaprt nos

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Sinomarin Dojenčki je narejen za dojenčke in malčke ter pomaga očistiti nosno votlino, tako da odpravi odvečno sluz in nečistoče ter s tem prepreči nazalne in sekundarne otorinolaringološke okužbe in zaplete, npr. otitis.

Sinomarin Dojenčki pripomore k sprostitvi zamašene nosne votline, povrne normalno dihanje skozi nos in votekot tekoča farmacevtska oblika za nebuliranje, da pripomore k izboljšanju respiratorne funkcije ali zdravljenju akutnega bronhiolitisa.

Primerno za dojenčke in malčke.
Sinomarin Dojenčki se lahko uporablja pogosto in tako dolgo, kot je potrebno, brez omejitev. O neželenih učinkih uporabe izdelka Sinomarin Dojenčki ne poročajo.

Ključne lastnosti:
- Z zmanjševanjem otekle nosne sluznice (z osmozo) blaži zamašenost (kongestijo) nosu.

- Redči in utekočini izcedek iz nosu.

- Pripomore k obnovi naravne vloge nosne sluznice.

- Očisti nosno votlino – nabrane sluzi, krast, prahu, umazanije, onesnaženih delcev, alergenov in povzročiteljev okužb.

- Vlaži nosno sluznico in blaži suhost v nosu.

Sinomarin se priporoča

- za učinkovito odstranjevanje nakopičene sluzi in čiščenje nosne votline;
- za vse vrste zamašenega nosu in sinusov, npr. rinitis (nalezljivi ali alergijski), sinusitis; pri prehladu in gripi;
- za preprečevanje sekundarnih otorinolaringoloških okužb in zapletov, npr. otitisa;
- pri vsakodnevni higieni in zaščiti pred boleznimi;
- za pomoč pri okrevanju po endonazalni operaciji;
- za vlaženje nosne sluznice v suhem okolju.

Morska voda, uporabljena v izdelku Sinomarin Dojenčki, je iz zaliva ob mestecu Cancale na bretanski obali v Franciji. Območje je znano po svoji legi ob odprtem morju in močnih tokovih ob plimi, zato je kakovost morske vode zagotovljena. Vodo skrbno nadzoruje francoski urad za vodo, tako da izpolnjuje standarde francoskega ministrstva za zdravje.

Uporaba medicinskega pripomočka

Priporočeni odmerki: Nekaj kapljic v vsako nosnico, 2- ali 3-krat na dan, ali po zdravnikovih navodilih. Ob gosti odvečni sluzi v nosu se lahko varno v vsako nosnico vnese večja količina izdelka. Primerno za inhaliranje z nebulatorjem. Primerno za uporabo od rojstva.

Dodatni opis

Splošno navodilo za uporabo Dr. Frei M-200A nadlaktni merilnik krvnega tlaka
Zahvaljujemo se vam, da ste izbrali avtomatski merilnik krvnega tlaka Dr. Frei TM model M-200A. Prepričani smo, da boste zadovoljni z visoko kakovostjo in zanesljivostjo te naprave in boste tako postali redni uporabnik izdelkov švicarske blagovne znamke Dr. Frei. Pred začetkom uporabe te naprave skrbno preberite uporabniški priročnik. V njem so navedene vse informacije, ki jih potrebujete za pravilno merjenje krvnega tlaka in srčnega utripa. Vsa vprašanja glede uporabe naprave lahko naslovite na lokalnega distributerja ali servisno službo družbe Dr. Frei v vaši državi.

OPOZORILO
Merilnik krvnega tlaka je zasnovan za samokontrolo krvnega tlaka, vendar NE za samodiagnosticiranje hipertenzije ali hipotenzije. Prosimo, da si sami NE postavljate diagnoze na podlagi rezultatov meritev, izvedenih z merilnikom krvnega tlaka. Prosimo, da sami NE zdravite visokega/nizkega krvnega tlaka in NE spreminjate predpisanih metod zdravljenja, ne da bi se predhodno posvetovali z osebnim zdravnikom.

Kaj je krvni tlak?
Krvni tlak je tlak, s katerim kri pritiska na stene žil. Krvni tlak je potreben za ohranjanje stalnega krvnega pretoka v telesu. Tako zagotavlja celicam kisik, ki ga potrebujejo za normalno delovanje. Srce deluje kot črpalka, ki pošilja kri v žile. Vsak srčni utrip pa ustvari določeno raven krvnega tlaka. Obstajata dve vrsti krvnega tlaka: sistolični tlak (zgornja vrednost), ki ga izmerimo takrat, ko srce potisne kri v žile; in diastolični tlak (spodnja vrednost), ki ga izmerimo, ko srčna mišica počiva. Krvni tlak podnevi niha, tudi pri zdravih ljudeh. Na ta nihanja vplivajo različni dejavniki: čas dneva, stanje posameznika, fizična ali duševna aktivnost, okolje itd.

Nihanja krvnega tlaka podnevi in ponoči
Če se krvni tlak poviša, to obremeni srce, vpliva na žile, katerih stene se tako debelijo in postanejo manj elastične. Ena od značilnosti hipertenzije oziroma povišanega krvnega tlaka je, da ga bolnik v zgodnji fazi dlje časa niti ne opazi. Zato je izjemno pomembna samokontrola krvnega tlaka. Ko bolezen napreduje, se pri bolniku pojavljajo glavoboli, vrtoglavica, slabšanje vida in delovanja vitalnih organov (možgani, srce, ledvice, ožilje). Brez primernega zdravljenja se zaradi hipertenzije lahko pojavijo komplikacije, npr. okvara ledvic, angina pektoris, možganska kap, afazija, demenca, srčni infarkt in srčna kap.

Kakšne so normalne vrednosti?
Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) je oblikovala klasifikacijo*, ki velja kot svetovni standard za vrednosti krvnega tlaka:

tabela je v originalnih navodilih!

• V primeru diagnosticirane hipertenzije mora bolnik upoštevati predpisano zdravljenje in spremeniti življenjski slog.
• Ljudje z normalnim krvnim tlakom in rahlo zvišanim krvnim tlakom morajo izvajati meritve, da lahko pravočasno ukrepajo in znižajo krvni tlak do optimalne vrednosti brez uporabe zdravil.
• Pri ljudeh, starejših od 50 let, je visoka raven sistoličnega krvnega tlaka (višji od 140 mmHg) bolj pomembna od diastoličnega tlaka.
• Navkljub normalnemu krvnemu tlaku se s starostjo večajo možnosti za razvoj hipertenzije.

OPOZORILO
Če je vaš krvni tlak, izmerjen v mirovanju, normalen, vendar se rezultati merjenja zvišajo, če se meritev izvede po fizičnem ali duševnem naporu, je to lahko znak t. i. nestabilne hipertenzije. V tem primeru se posvetujte z osebnim zdravnikom. Če ob pravilnem merjenju diastolični krvni tlak znaša več kot 120 mmHG, morate nemudoma poiskati zdravniško pomoč.

PRIPRAVA NA MERJENJE
Varnostni ukrepi
1. To napravo lahko uporabljate LE za namene, opisane v tem priročniku.
2. NE uporabljajte dodatne opreme, ki je ni določil proizvajalec.
3. Naprave NE uporabljajte, če ne deluje pravilno ali je poškodovana.
4. NE uporabljajte opreme z aerosolnimi pršili ali odmerjanjem kisika.
5. Pod nobenim pogojem pripomočka NE uporabljajte pri novorojenčkih.
6. Ta pripomoček NE deluje kot zdravilo za simptome ali bolezni. Izmerjeni podatki so le informativne narave. O rezultatih meritev se vedno posvetujte z osebnim zdravnikom.
7. Opremo in kabel hranite proč od vročih površin.
8. Manšete NE uporabljajte na drugih mestih, ki niso določena v tem priročniku.
9. Ustrezno vzdrževanje in občasno umerjanje sta pomembna za dolgo življenjsko dobo vaše naprave. Če ste zaskrbljeni glede natančnosti meritev, se obrnite na lokalno službo za stranke.
10. Ta sistem je namenjen za uporabo pri ljudeh, starejših od 18 let.
11. Sistema ne uporabljajte za diagnosticiranje hipertenzije ali preskušanje pri novorojenčkih, dojenčkih, majhnih otrocih ali ljudeh, ki ne morejo soglašati z merjenjem.
12. Če imate potrjeno aritmijo ali neredni srčni utrip, ventrikularno ali atrijsko fibrilacijo, meritve, izmerjene s tem merilnikom, lahko razlagate in ocenjujete le skupaj z osebnim zdravnikom ali drugim zdravstvenim strokovnjakom.

Deli kompleta merilnika krvnega tlaka
Komplet merilnika krvnega tlaka vključuje avtomatski merilnik krvnega tlaka model М-200A, manšeto z obsegom 22–42 cm, 4 baterije (AA), uporabniški priročnik, adapter, garancijsko kartico in torbico.

Vstavljanje baterij
1. Odstranite pokrov predala za baterije.
2. Nove baterije vstavite v predal, kot je prikazano na sliki, in upoštevajte ustrezno polarnost (+) in (-). Zaprite pokrov predala za baterije.
Uporabljajte le baterije LR6, AA.

POZOR
• Baterije vstavite v predal za baterije, kot je prikazano na sliki.
• Ko na zaslonu začne utripati simbol , zamenjajte vse stare baterije z novimi. Ne kombinirajte starih in novih baterij. To lahko skrajša življenjsko dobo baterij ali povzroči nepravilno delovanje naprave.
• Simbol se ne prikaže, ko so baterije prazne.
• Življenjska doba baterij je odvisna od temperature prostora in se lahko skrajša pri nizkih temperaturah.
• Baterije odstranite, če naprave dlje časa ne boste uporabljali.
• Kislina iz baterij lahko izteče in povzroči okvaro naprave.
• Uporabljajte le tip baterij, ki je določen v tem priročniku. Baterije, priložene napravi, so namenjene le za preskušanje delovanja merilnika, zato je njihova življenjska doba lahko krajša.

OPOMBA:
za podaljševanje življenjske dobe baterij se naprava samodejno izklopi, če 1 minuto ne pritisnete nobenega gumba. Napravo lahko izklopite s pritiskom na gumb za vklop/izklop.

Uporaba adapterja
Avtomatski merilnik krvnega tlaka model M-200A je mogoče uporabljati z adapterjem za izmenični/enosmerni tok. 1. Vtič vstavite v vtičnico na spodnjem delu naprave. Ko je adapter za izmenični/enosmerni tok priključen na napravo, ta ne porablja baterij.

2. Adapter za izmenični/enosmerni tok vtaknite v vtičnico 220/110 V. Naprava je pripravljena za merjenje.
3. S pritiskom na gumb za vklop/izklop preverite, če je napajanje omogočeno.

OPOMBA:
• Uporabljajte adapter za izmenični/enosmerni tok blagovne znamke Dr. Frei. Če boste uporabljali drug adapter, servisna služba ne bo odgovarjala za garancijska popravila merilnika.
• Ko je adapter za izmenični/enosmerni tok priključen na napravo, ta ne porablja baterij.
• Če imate vprašanje glede adapterja za izmenični/enosmerni tok, se posvetujte s servisno službo.

Priključitev manšete
Priključek manšete vstavite v odprtino ob strani naprave, kot je prikazano na sliki.

OPOZORILO

• Pred merjenjem se usedite in se sprostite.
• Če želite podpirati roko med merjenjem, to lahko zviša vrednost krvnega tlaka. Prepričajte se, da ste udobno in sproščeno nameščeni, ter med merjenjem ne upogibajte roke.
• Krvni tlak vedno merite na isti roki (običajno na levi).
• Odstranite tesna oblačila z zgornjega dela roke. Ne zavihajte rokava, saj lahko stisne roko in tako povzroči napačne rezultate.
• Uporabljajte le klinično potrjeno originalno manšeto.
• Če želite redno spremljati rezultate meritev krvnega tlaka, meritve izvajajte ob istem času dneva, saj se krvni tlak med dnevom spreminja.
• Meritev začnite po 5 minutah počitka, da zagotovite natančnost.

Nameščanje manšete
1. Priključek manšete vtaknite v vtičnico za manšeto na levi strani naprave.
2. Levo (desno) roko iztegnite pred sabo z dlanjo obrnjeno navzgor. Manšeto nataknite in namestite na roko tako, da je zračna cev in oznaka za arterijo usmerjena proti spodnjemu delu roke. Manšeto ovijte in zategnite nad komolcem. Oznaka za arterijo na robu manšete mora biti približno 2 do 3 cm nad komolcem. Cev poravnajte z glavno arterijo na notranji strani komolca.
3. Med roko in manšeto pustite nekaj prostora: približno za dva prsta. Odstranite vsa oblačila, ki pokrivajo in omejujejo roko, na kateri boste izvedli meritev.
4. Tesno stisnite manšeto. Zgornji in spodnji rob manšete mora biti enakomerno zategnjen okoli nadlahti.

Branje rezultatov meritev
Ko je meritev zaključena, se na zaslonu prikaže izmerjeni krvni tlak, srčni utrip in oznaka barvnega območja glede na klasifikacijo SZO (Svetovna zdravstvena organizacija). Simbol označuje, da je naprava zaznala neredni srčni utrip. To je le opozorilo. OPOMBA: priporočamo vam, da se v primeru rednega pojavljanja tega simbola obrnete na osebnega zdravnika. Pomembno je, da ste med merjenjem sproščeni, umirjeni in ne govorite. Na grafičnem indikatorju je prikazana raven arterijskega tlaka glede na lestvico Svetovne zdravstvene organizacije.

Prekinitev meritve
Če morate iz kakršnega koli razloga prekiniti meritev krvnega tlaka (npr. če se ne počutite dobro), lahko kadar koli pritisnete gumb za vklop/ izklop. Naprava nemudoma samodejno zniža tlak v manšeti.

Ogled shranjenih vrednosti
Ko je enota izklopljena, pritisnite gumb »M«. Na zaslonu se najprej prikaže AVG, potem pa še povprečna vrednost zadnjih treh meritev v 10 minutah. Opozorilo: če v zadnjih 10 minutah delovanja ni shranjena nobena vrednost, se prikaže »0« če je shranjena le zadnja vrednost, se prikaže ta vrednost, če pa sta shranjeni 2 vrednosti, pa se prikaže povprečna vrednost 2 shranjenih vrednosti. Merilnik shrani povprečne vrednosti meritev in posamične vrednosti za vsakega uporabnika. repričajte se, da si ogledujete rezultate meritev za pravega uporabnika. S ponovnim pritiskom na gumb MEMORY (SPOMIN) se prikaže predhodni rezultat. Za ogled shranjenega rezultata pritisnite gumb MEMORY (SPOMIN), da se pomaknete na posamezno shranjeno vrednost. Če merilnik zazna neredni srčni utrip, se prikaže simbol s časom in rezultatom meritve

Nadaljnje informacije
Ne izvajajte zaporednih meritev, saj rezultati morda ne bodo pravilni. Mirno počakajte nekaj minut, sedite ali ležite, nato šele ponovite meritev.

OPOZORILO
V primeru tehničnih okvar merilnika krvnega tlaka se obrnite na pooblaščeno servisno službo družbe Dr. Frei. Nikoli ne skušajte sami izvajati popravil! V primeru nepooblaščenega spreminjanja naprave garancija ne velja.

OPOMBA:
krvni tlak niha tudi pri zdravih ljudeh. Če želite pridobivati primerljive meritve krvnega tlaka, krvni tlak merite ob istem času in v istih pogojih, običajno v mirnem okolju. Če upoštevate ustrezne opisane postopke, vendar vaš krvni tlak še vedno niha za več kot 15 mmHg in/ali se pogostokrat pojavlja neredni srčni utrip, se posvetujte z osebnim zdravnikom.

Za ta merilnik krvnega tlaka model М-200A velja 5-letna garancija od datuma nakupa. Garancija za manšeto velja 1 leto od datuma nakupa. Garancija ne velja v primeru škode zaradi neustreznega ravnanja, nezgod, neupoštevanja navodil za uporabo ali samostojnih popravil in spreminjanja naprave. Ta garancija velja le na podlagi predložene ustrezno izpolnjene in ožigosane garancijske kartice.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Kontaktni podatki (Contact)

Moja lekarna d.o.o.

Grajski trg 41,
8360 Žužemberk

Telefonska številka: 040 474 672 (klici iz tujine: 0038640 474 672)

Več informacij: Kontaktni podatki

Elektronska pošta (e-mail)

Na voljo so sledeči kontaktni maili

in tudi:

O nas (About Us)

Več o naši organizaciji, sodelavcih in zunanjih strokovnjakih je na voljo na sledeči povezavi: O nas in o naši lekarni

Zaposleni (Organization Schema)

Na povezavi so na voljo informacije o naših zaposlenih: Zaposleni podjetja Moja lekarna d.o.o.

Pogoji sodelovanja (Terms of Service)

Splošni pogoji poslovanja in sodelovanja z nami so na voljo na sledeči povezavi: Pogoji poslovanja

Informacija o piškotkih (Cookie Policy) 

O hranjenju piškotkov je več informacij na voljo na sledeči povezavi: Piškotki

Politika zasebnosti (Privacy Policy)

Na povezavi je na voljo več informacij s področja varovanja osebnih podatkov, ki se izvaja pri nas. Več si preberite na sledeči povezavi: Politika zasebnosti

Pomoč uporabnikom (Customer Service Page)

Spodaj so na voljo rubrike, ki so namenjene vam uporabnikom za lažje delo s spletno stranjo.
Nudimo vam sledeče kategorije pomoči:

Socialni mediji (Social Media Links)

Predstavljamo se na sledečih socialnih medijih:

https://www.instagram.com/spletna_lekarna/

https://twitter.com/spletnalekarna

https://www.facebook.com/spletna.lekarna

https://www.linkedin.com/in/moja-lekarna-86015927/

Pravica potrošnika o odstopu od pogodbe (Return Policy)

Več o pravicah potrošnikov je zapisano na sledeči povezavi: Pravice potrošnikov

Plačilne opcije (Payment options)

Na moja-lekarna.com so na voljo sledeči plačilni načini:

  • Plačilo po povzetju (dostava s kurirjem ali osebni prevzem v poslovalnici),
  • Plačilo po predračunu,
  • PayPal plačilo,
  • GoCrypto kripto plačila,
  • mBills plačila,
  • bančne kartice (mastercard, maestro, Visa) in
  • Valu/Valu Moneta plačila

Avtorske pravice (CopyRights)

Več o avtorskih pravicah je na voljo na sledeči povezavi: Avtorske pravice

Ocene in mnenja

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Oznakasinomarin
Težavakongestija nosu, zaprt nos

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.