Tosama aluplast extra sterilne komprese 5 x 9 cm, 10 kompres

Aluplast komprese so učinkovit pripomoček pri nudenju prve pomoči, zdravljenju ran in oskrbi opeklin. Kompresa se ne zlepi z rano in menjava ne povzroči bolečin. Aluplast komprese so učinkovit pripomoček pri nudenju prve pomoči, zdravljenju ran in oskrbi opeklin. Kompresa se ne zlepi z rano in menjava ne povzroči bolečin.
559792 18720

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Aluplast komprese:

- pripomoček pri nudenju prve pomoči,
- pri zdravljenju ran in oskrbi opeklin. 

Lastnosti:

*Kompresa se ne zlepi z rano in menjava ne povzroči bolečin.

*Kompresa je sterilizirana.

Uporaba:

metalizirano stran položite na rano.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

KAKO JO ZDRAVIMO?

Osebe z alkoholno boleznijo jeter morajo takoj in za vselej opustiti uživanje alkohola. Marsikomu se to posreči le s pomočjo strokovnjakov. Pri osebah, ki se odrečejo alkoholu in nimajo razvitejetrne ciroze, pogosto ne pride do hujše jetrne okvare, sicer pa bolezen napreduje in sčasoma vodi v smrt.

• Po tri- do šestmesečni prekinitvi uživanja alkohola znakov zamaščenosti jeter pogosto ne najdemo več. Tudi nekateri bolniki z alkoholnim hepatitisom si po opustitvi alkohola povsem opomorejo. Večinoma pa je jetrna okvara nepopravljiva in bolezen napreduje v cirozo. Napredovala jetrna ciroza povzroča številne hude zaplete, ki včasih vodijo v smrt.

• Približno polovica ljudi z ugotovljenojetrno cirozo umre v obdobju petih let zaradi odpovedi jeter.

• Pri približno desetini oseb z jetrno cirozo se razvije rak najetrih.

• Pri osebah z alkoholno jetrno boleznijo, ki so sicer zdrave in so se povsem odrekle uživanju alkohola, pride v poštev presaditev jeter.

• Številne simptome in tudi nekatere zaplete alkoholne bolezni jeter dandanes dokaj uspešno zdravimo. Otekanje trebuha zaradi kopičenja tekočine v trebušni votlini zmanjšamo z diuretiki (zdravili, ki pospešijo odvajanje tekočine iz telesa) in dieto z majhno vsebnostjo soli. Slabost pa blažimo z zdravili proti slabosti (antiemetiki).
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Tosama Tosama
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja