x
Vse kategorije
Veroval EKG + KRVNI TLAK kombinirani merilni set
Veroval EKG + KRVNI TLAK kombinirani merilni set
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Veroval EKG + KRVNI TLAK kombinirani merilni set

Proizvajalec: Hartmann
Veroval EKG + KRVNI TLAK kombinirani merilni set - mobilni merilnik srčnega ritma (EKG) in krvnega tlaka, ki je idealen za preprečevanje kapi.
Brezplačna poštnina!
Cena: 127,42 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka

Ocene in mnenja

Opis

Veroval EKG + KRVNI TLAK kombinirani merilni set - mobilni merilnik srčnega ritma (EKG) in krvnega tlaka, ki je idealen za preprečevanje kapi.

Srčne aritmije, kot so nevarne atrijske fibrilacije in visok krvni tlak, so glavni dejavniki tveganja za nastop kapi. Ampak srčne aritmije se običajno dogajajo v nerednih intervalih, zato jih lahko zaznamo le, ko se zgodijo. Z mobilnim Veroval® EKG-jem lahko zdaj beležite svoj srčni ritem kjer koli in kadar koli zaznate simptome. Veroval® kombinirana naprava vam zagotavlja preprosto razumljive informacije o vaših rezultatih. Če želite, lahko celoten EKG natisnete ali ga pošljete svojemu zdravniku prek elektronske pošte.

Z Veroval medi.connect programsko opremo je shranjevanje in analiza vseh rezultatov EKG in vrednosti krvnega pritiska zelo hitra in preprosta.

• Zaznava atrijske fibrilacije – glavni vzrok kapi
• Srčni ritem lahko zabeležite v le 30 sekundah ‒ kjer koli in kadar koli
• Preprosta analiza izmerjenih vrednosti z uporabo sistema semaforizirane signalizacije
• Zaznava srčne aritmije, kot so ekstrasistole, zgodnji znak motenj krvnega obtoka, in vnetje srčne mišice
• Rezultati so nemudoma prikazani v preprosto razumljivi obliki, vašemu zdravniku pa je na voljo podroben pogled (elektrokardiogram)

Popolnoma samodejno merjenje krvnega tlaka

• Za nežno in natančno merjenje na nadlakti
• Zelo natančne meritve
• Udobne, ergonomične manšete univerzalne velikosti
• Preprosta analiza izmerjenih vrednosti z uporabo sistema semaforizirane signalizacije
• Podatke lahko preprosto shranite z Veroval® medi.connect programsko opremo
• Podatke lahko delite z vsemi Veroval® napravami, kot sta recimo tehtnica ali sledilec aktivnosti
• Priložen USB Bluetooth adapter

Informacije o EKGEksitacijsko stanje srca lahko ocenimo s pomočjo elektrokardiograma. Krčenje srčne mišice vedno povzroči električni dražljaj. Posledične spremembe v napetosti lahko izmerimo na površini telesa in jih zabeležimo ter prikažemo v obliki grafa. Veroval® kombinirani EKG in merilnik krvnega tlaka je enokanalna EKG naprava, ki lahko zazna različne aritmije. Kombinirana naprava samodejno izvede osnovno beleženje in oceno stanja. Samodejno oceni, ali je srčni ritem prehiter (Slika 3), prepočasen (Slika 2), nepravilen (Sliki 5 in 6 ), prekinjen (Slika 4) ali normalen (Slika 1). Rezultat bo pokazal jasen znak na ekranu, ki se pokaže takoj po merjenju.

Preverjena visoka stopnja natančnosti

Veroval kombinirana naprava 2 v 1 ima dokazano, preverjeno vrhunsko kakovost merjenja. Prejela je žig kakovosti Evropskega združenja za hipertenzijo.

10 zlatih pravil za merjenje krvnega tlaka

Na merjenje krvnega tlaka vpliva veliko dejavnikov. Za pravilno izvajanje meritev upoštevajte naslednjih deset splošnih pravil.

1. Pred merjenjem ostanite mirni pribl. 5 minut. Tudi pri delu za pisalno mizo se sistolični krvni tlak v povprečju zviša za pribl. 6 mmHg in diastolični za 5 mmHg.

2. Eno uro pred merjenjem ne kadite in ne uživajte kave.

3. Meritev ne izvajajte, kadar vas zelo tišči na vodo. Napolnjen sečni mehur lahko povzroči povišanje krvnega tlaka za pribl. 10 mmHg.

4. Merite na goli nadlakti in v pokončnem sedečem položaju.

5. Če uporabljate zapestni merilnik krvnega tlaka, morate med merjenjem manšeto držati v višini srca. Pri nadlaktnem merilniku krvnega tlaka se manšeta na roki samodejno namesti na pravilno višino.

6. Med merjenjem ne govorite in se ne premikajte. Z govorjenjem se vrednosti povišajo za pribl. 6–7 mmHg.

7. Med dvema izvajanjema meritev je treba počakati najmanj eno minuto, žila ponovno razpre in je pripravljena za novo merjenje.

8. Pri zapisovanju izmerjenih vrednosti vedno zabeležite tudi datum in čas ter zaužita zdravila, kar lahko udobno in enostavno storite s programom Veroval® medi.connect.

9. Meritve izvajajte redno. Tudi če se vrednosti izboljšajo, jih morate še naprej sami preverjati.

10. Meritve izvajajte vedno ob istem času. Ker se vrednost krvnega tlaka pri ljudeh vsak dan spremeni pribl. 100.000-krat, posamezne meritve niso bistvenega pomena. Vrednosti krvnega tlaka je mogoče smiselno oceniti le, če meritve izvajate redno, vsak dan ob istem času v daljšem časovnem obdobju.

Izvajanje merjenja krvnega tlaka

  • Merjenje izvajajte na mirnem mestu ter v sproščenem in udobnem sedečem položaju.
  • Merjenje lahko izvajate na desni ali levi roki. Dolgoročno merite na tisti roki, pri kateri so prikazane višje vrednosti. Če se vrednosti pri eni in drugi roki občutno razlikujejo, se posvetujte z zdravnikom, katera nadlaket je primernejša za merjenje.
  • Vedno merite na isti roki, sprostite podlaket in jo položite na podlago.
  • Priporočljivo je, da med merjenjem krvnega tlaka sedite in ste pri tem naslonjeni ob naslonjalo stola. Stopala plosko položite na tla, eno poleg drugega. Noge ne smejo biti prekrižane. Sprostite podlaket in jo položite na podlago z dlanjo navzgor ter preverite, ali je manšeta v višini srca.
  • Krvnega tlaka ne merite po kopanju ali športni aktivnosti.
  • Najmanj 30 minut pred merjenjem ne smete jesti, piti ali biti telesno aktivni.
  • Med dvema izvajanjema meritev počakajte vsaj eno minuto.

Priloge

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za dolgo življenje - težave s srcem

Ustvarite umirjeno ozračje

Uro, preden greste spat, vklopite telefonski odzivnik, izključite televizor ali računalnik, oblecite svojo najmehkejšo pižamo in si zavrtite priljubljene pomirjujoče zvoke. V nedavni študiji Univerze Nevada so pri 52 sodelujočih ženskah, starih nad 70 let, ugotovili, da so tiste, ki so poslušale tiho glasbo, zaspale hitreje in se ponoči manjkrat zbujale, kot preden so začele s to navado poslušanja glasbe pred spanjem. Najboljša glasba - kar koli vas pomirja, pa naj bodo to Frank Sinatra, Bee Gees, umirjen džez ali klasika.

Poskusite progresivno relaksacijo

Usedite se v udoben naslanjač z obema stopaloma na tleh ali pa lezite na kavč ali na posteljo. Naravno dihajte. Po nekaj minutah pa sistematično napnite mišično skupino, ko vdihnete, nato pa jo med izdihom popolnoma sprostite. Postopno napenjajte in sproščajte obe stopali, spodnji del nog in zgornji del nog, nato pa nadaljuj te tako navzgor po hrbtu, rokah, vratu, ramenih in nazadnje še na obrazu.
Zdravstveni vodnik za dolgo življenje; Avtorja: Debra Gordon, Sari Harrar; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2010, www.emka.si

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.