x
Vse kategorije
Vismed kapljice, 20 ampul
Vismed kapljice, 20 ampul
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Vismed kapljice, 20 ampul

Proizvajalec: TRB chemedica
Za lajšanje simptomov suhega očesa in ostalih težav nepatološkega pomena.
Cena: 10,75 €
Vprašaj nas

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Namen uporabe:

Za lajšanje simptomov suhega očesa in ostalih težav nepatološkega pomena; prav tako pri pekočem občutku in občutku utrujenih oči, npr. zaradi prahu, dima, suhe toplote, klimatiziranih prostorov, dolgotrajnega dela z računalnikom ali nošenja kontaktnih leč.

Kontraindikacije:

Preobčulljivost na katerokoli sestavino v kapljicah.

Interakcije:

Kapljic VISMED ne uporabljajte istočasno z zdravili ali drugimi pripravki za oko, ker bi hkratno vkapanje v oko lahko spremenilo njihovo delovanje.

Napotki za uporabo: Zavrtite jeziček. Če ni drugače predpisano, kapnete 1 ali 2 kapljici v veznično vrečko očesa tako pogosto, kot je potrebno. Po mežikanju se bo raztopina razporedila in stvorila prozoren, dolgotrajen zaščitni film na površini očesa. Kapljice VISMED lahko uporabljate med nošenjem kontaktnih leč (poltrdih ali mehkih).

Previdnostni ukrepi: Ne dotikajte se konice kapalke in pazite, da se s konico kapalke ne dotaknete očesa. Ne uporabljajte kapljic VISMED, če je stična ovojnina poškodovana. Kapljice VISMED ne vsebujejo konzervansov, zato ostanek po odprtju originalnega pakiranja zavrzite.
Shranjujte pri temperaturi med 2 °C in 25 °C! Ne uporabljajte po izteku roka uporabe, označenega na ovojnini. Če pri uporabi kapljic VISMED začutite nelagodje ali draženje v očesu, takoj prenehajte z uporabo in se posvetujte z zdravnikom.

Shraniujte nedosegljivo otrokom!     .

Način delovanja:

Kapljice VISMED vsebujejo natrijev hialuronat, naravni polimer, ki je prisoten tudi v strukturah človeškega očesa. Izjemne fizikalne lastnosti natrijevega hialuronata dajejo kapljicam VISMED viskoelastičnost in sposobnost zadrževanja vode. Kapljice VISMED naredijo dolgotrajen zaščitni film na površini očesa, ki se le počasi odstranjuje z mežikanjem. Tako kapljice VISMED po vkapanju v oko nudijo dolgotrajno olajšanje in veliko ugodje. Zaradi njihove edinstvene sestave oko kapljice VISMED dobro prenaša. Ne vsebujejo nobenih konzervansov.

Pakiranje:

20 enoodmernih vsebmkov po 0,3 ml.

Priloge

Ali ste vedeli

Vid

Videti je veliko več, kot le sprejeti sliko
Val informacij, ki jih sprejme oko, je ogromen: 40 do 60 odstotkov vseh informacij, ki pripotujejo do možganov, prihaja iz očesa. Vsake 1,2 sekunde nastane v možganih popolnoma nova slika. Narava je razvila zelo učinkovit in inteligenten predelovalni sistem, ki iz signalov mrežnice izdela bistvene podatke, kot so kontrastne meje, barve in občutljivost na smer. Ker se na 'mrežnico projicira pomanjšana in obrnjena slika, morajo možgani to popačeno sliko najprej popraviti.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Vismed gel, 20 x 0,45 mL

13,85 €

Air-lift ustni spray, 15 mL

6,80 €

Vismed multi, 10 mL

10,39 €

Olynth HA 1 mg/mL pršilo, 10 mL

8,06 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.