Voltaren emulgel, 100 g
Voltaren emulgel, 100 g
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Voltaren emulgel, 100 g

Proizvajalec: Glaxosmith kline

Gel za lajšanje bolečin.

Cena: 12,70 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo

Opis

Voltaren Emulgel je prva pomoč pri bolečinah v hrbtu, športnih in nezgodnih poškodbah (izvini, izpahi, udarnine), revmatizmu mehkih tkiv (teniški komolec, vnetje Ahilove tetive) ter pri blagih oblikah revmatičnih bolezni (osteoartroza, artritis). Edinstvena formula Voltaren Emulgela združuje prednosti gela in kreme kar omogoča, da aktivna učinkovina diklofenak hitro po nanosu ublaži bolečino in vnetje ter pospeši naravni proces zdravljenja. Voltaren Emulgel se hitro vpija, se z lahkoto vtre ter se ne masti in prijetni hladi.
gel za lajšanje bolečin.
Voltaren Emulgel je učinkovito zdravilo pri zdravljenju:
popoškodbenih vnetij tetiv, mišičnih vezi, mišic in sklepov
revmatizma mehkih tkiv
Enostavno, učinkovito in hitro za:
aktivne ljudi
športnike
za ljudi, ki trpijo za artritisom
za vse, ki jih pogosto spremljajo bolečine v sklepih in mišicah
Voltaren Emulgel:
že hitro po nanosu ublaži bolečino in vnetje
pospešuje zdravljenje
po enostavnem nanosu na obolelo mesto kože ne masti in se ne lepi
dobro poznan in z odličnimi večletnimi izkušnjami
Sestava
1 g gela vsebuje 11,6 mg dietilamonijeve soli diklofenaka, kar ustreza 10 mg natrijeve soli diklofenaka.
Pomožne snovi: karbomer 974 P, makrogol cetil stearil eter 1000, kokoilkaprilat kaprinat, izopropil alkohol, tekoči parafin, dietilamin, propilenglikoi, parfumirana krema 45, prečiščena voda.

Lastnosti in delovanje

Voltaren Emulgel je zdravilo za zunanjo uporabo s analgetičnimi lastnostmi. Odpravlja bolečine, ki nastanejo zaradi revmatskih bolezni ali poškodb. Hitro se vpije v kožo, zaradi vodno-alkalne podlage pa daje blag hladilni občutek.

Indikacije

Voltaren Emulgel je namenjen lokalnemu zdravljenju popoškodbenih vnetij tetiv, mišičnih vezi, mišic in sklepov (zaradi zmečkanine, zvina ali izpaha), revmatizma mehkih tkiu (tendovaginitis, bursitis) in lokalnih oblik revmatskih bolezni (osteoartroze perifernih sklepov in hrbtenice, periartropatije).

Kontraindikacije

Voltaren Emulgel je kontraindiciran pri bolnikih, ki so preobčutljivi za diklofenak, izopropil alkohol, propilenglikol ali druge sestavine zdravila, in pri bolnikih, ki so preobčutljivi za salicilate ali druga nesteroidna protivnetna zdravila.

Previdnostni ukrepi

Voltaren Emulgel lahko uporabljamo na zdravi in nepoškodovani koži. Ne sme priti v stik z očmi ali sluznicami. Po nanašanju Voltaren Emulgela si umijte roke. Če uporabljamo Voltaren Emulgel daljše obdobje na veliki površini kože, ni mogoče izključiti sistemskih stranskih učinkov. Izogibamo se uporabi okluzijskih povojev. Pri uporabi Voltaren Emulgela se izogibamo pretiranemu sončenju. Lahko ga uporabljamo samega ali, po predhodnem posvetovanju z zdravnikom, hkrati z drugimi oblikami Voltarena.

Medsebojna učinkovanja zdravil

Ni podatkov- namenjen je samo za uporabo na koži.

Posebna opozorila

Uporabe Voltaren Emulgela ne priporočamo pri otrocih, ker še ni dovolj kliničnih izkušenj. Ce se stanje po nekaj dneh zdravljenja ne izboljša ali če se poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Nosečnost in dojenje

Zdravljenja z Voltaren Emulgelom med nosečnostjo in dojenjem ne priporočamo, ker ni dovolj kliničnih izkušenj. Gela ne smemo nanašati na dojke med dojenjem.

Vpliv na psihofizične sposobnosti

Voltaren Emulgel ne vpliva na sposobnost za upravljanje vozil in strojev.

Odmerjanje in uporaba

Voltaren Emulgel uporabljamo lokalno na koži. Na boleče mesto nanesemo tri- ali štirikrat na dan Z do 4 g Voltaren Emulgela (količina približno ustreza velikosti češnje do oreha) in ga rahlo vtremo v kožo.
Voltaren Emulgel lahko uporabljamo sočasno z drugimi oblikami zdravila Voltaren.

Preveliko odmerjanje

Zaradi majhne sistemske absorpcije prek kože je verjetnost neželenih učinkov manjša. Če se zaradi neustrezne uporabe pojavijo sistemski učinki, jih zdravimo simptomatično. V primeru zaužitja gela poskušajte izzvati bruhanje in se posvetujte z zdravnikom. Malo je verjetno, da bi zaužitje gela povzročilo klinično pomembno sliko zastrupitve.

Stranski učinki

Na mestu uporabe Voltaren Emulgela se lahko občasno pojavijo srbenje, rdečina, edem, kožni izpuščaji in koža se lahko lušči.
Zelo redke so sistemske reakcije (preobčutljivostne reakcije in preobčutljivost za sončno svetlobo). Do sistemskih stranskih učinkov pride le izjemoma, če uporabljamo Voltaren Emulgel dalj časa na veliki površini kože.
Če opazite ali sumite na neželene učinke zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

Revmatoidni artritis

Revmatoidni artritis je najbolj pogosta vnetna revmatska bolezen, ki prizadene 1 odstotek prebivalstva, kar trikrat pogosteje pa zbolevajo ženske. Zanj je značilno otekanje sklepov in jutranja okorelost, bistveno pa je dobro nadzorovanje bolezni... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Lekadol 500 mg, 20 tablet

3,69 €

Bepanthen plus krema, 30 g

8,66 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.