Bionect Control pršilo, 50 mL
Bionect Control pršilo, 50 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Bionect Control pršilo, 50 mL

Proizvajalec: Fidia farmaceutici
Bionect Control pršilo je namenjeno oskrbi kože ob odrgninah, praskah, urezninah, ko koža ni okužena.
Cena: 10,20 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkapršilo, Medicinski pripomoček
Predel uporabekoža
Delovanjeceljenje
Vsebujehialuronska kislina

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Bionect Control pršilo je namenjeno oskrbi kože ob odrgninah, praskah, urezninah, ko koža ni okužena.

Prednosti pršila

  • preprosto za uporabo
  • primerno za različne poškodbe kože
  • vsebuje hialuronsko kislino
  • registriran medicinski pripomoček

Značilnosti Bionect Control pršila

Ob različnih poškodbah kože, se razvijejo zelo neprijetni pekoče – srbeči občutki. Z nagonskim prijemanjem poškodovane kože ali nanosom napačnih izdelkov, lahko ranjeno stanje le še poslabšamo. Če pa uporabite Bionect Control pršilo, boste brez težav oskrbeli poškodbe na koži.

Pršilo je namreč primerno tako za oskrbo odrgnin in prask, kot tudi ureznin, razpok, opeklin prve in druge stopnje. Primeren je tudi za vse sladkorne bolnike z diabetično nogo. Pršilo pa se svetuje tudi za oskrbo kože po nastanku preležanin in za negovanje glivičnih okužb stopal.

Pršilo Bionect deluje na ranjeno območje s pomočjo hialuronske kisline, metalnega srebra ter vitamina E. Prvi dve sestavini sta združeni v posebni matrici, kaolin in škrob, s posebnimi absorpcijskimi lastnostmi. Na poškodovani koži se tako ustvari posebno okolje, ki pripomore k regeneraciji tkiv.

Metalno srebro skupaj s hialuronsko kislino ustvari zaščitno plast pred penetracijo mikrobov. Tako se onemogoči okužba rane, ki bi povzročila še dodatne nevšečnosti. Prisoten vitamin E pa prispeva k delovanju Bionect Control pršila pri procesu ponovne epitelizacije s tem ko ustvari zaščitno plast. Postopoma se izboljša tudi vlaženje kože, saj se ustvarijo boljši, optimalni pogoji.

Sestava

Glavna sestavina: 0,25-odstotna natrijeva sol hialuronske kisline.

Druge sestavine: metalno srebro, kaolin, koruzni škrob, vitamin E, olje riževih otrobov, terpineol, disiloksan in potisni plin.

Uporaba pršila

Predno pričnete z nanosom, očistite lezije. Embalažo dobro pretresite predno pričnete z uporabo. Držite jo pokončno in iz razdalje 15 cm popršite po ranjeni površini, da jo prekrijete. Svetujemo vam, da poškodovani del prekrijete s sterilno gazo.

Nanos naredite enkrat ali dvakrat dnevno, glede na klinično stanje. Ostanke pršila odstranite s pomočjo fiziološke raztopine.

Hranite izven dosega otrok.

Kontraindikacije: Znana preobčutljivost na katero koli sestavino. Simptomi prekomerne uporabe niso znani. Interakcije z zdravili ali farmacevtskimi izdelki niso znane. Nosečnice naj se pred uporabo izdelka posvetujejo z zdravnikom.

Opozorila: Za zunanjo uporabo: ne zaužiti in ne vdihavati. Preprečiti stik z očmi. Ob stiku z očmi sprati z veliko vode. Preprečiti izpostavljanje oskrbovane površine sončni svetlobi. Preprečiti neposreden stik vsebnika z rano. V primeru neželenega učinka prenehati uporabljati izdelek in se posvetovati z zdravnikom. Glede podaljšane uporabe se posvetovati z zdravnikom. Po uporabi vsebnik zapreti. Ne uporabljati, če je vsebnik poškodovan ali če je potekel rok uporabe.

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkapršilo, Medicinski pripomoček
Predel uporabekoža
Delovanjeceljenje
Vsebujehialuronska kislina

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.