Clickfine Click 31 G igle, 100 igel

Igle Clickfine dolžine 6 mm ali 8 mm.
521655 1129

Ocene in mnenja

Opis

Pred uporabo teh igel si preberite originalna navodila.

Te injekcijskega peresa in uporabite te igle samo po posvetu z vašim zdravnikom. Izogibajte se okužbam. Ne uporabljajte igle, če je zaščita igle poškodovana ali pa je bila igla že odprta. Ne uporabljajte igle, če je pretekel rok uporabnosti, natisnjen na embalaži. Pred vbodom temeljito očistite okoliško površino, tako kot vam je naročil zdravnik. Po vsaki uporabi na iglo nataknite zaščitni pokrovček, da boste preprečili nepričakovane poškodbe z iglo. Takoj po injiciranju iglo odstranite in jo odvrzite v smeti ter tako preprečite, da bi se kdor koli zbodel ali okužil. Vsako iglo uporabite samo enkrat. Igle ne smete ponovno uporabiti, čistiti ali sterilizirati. Če ne sledite navodilom, obstaja velika možnost okužbe. V primeru okužbe takoj poiščite zdravniško pomoč. Zagotovite pravilno odmerjanje zdravila. Ob vsakem injiciranju uporabite novo iglo, v skladu z navodili za uporabo pa jo sestavite tako, da omogoča prost pretok zdravila. Na ta način boste preprečili napake pri odmerjanju zdravila, ki jih povzroči v top zraka v ampulo ali zamašitev igle. Injicirajte počasi ter v sladu z navodili zdravnika in proizvajalca injekcijskega peresa. S tem zagotovite, da se predpisani odmerek v  celoti injicira.Po vsaki uporabi preverite, če po injiciranju zdravilo še kaplja iz igle ali injekcijskega peresa, ali pa izteka iz vbodnega mesta. Če po injiciranju zdravilo še kaplja iz igle ali injekcijskega peresa, ali pa izteka iz vbodnega mesta, sledite zdravnikovim navodilom, kako ukrepati v primeru prenizkega odmerka zdravila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom. Ko ste iglo že zabodli v kožo, ne spreminjajte kota injekcijskega peresa. Spreminjanje kota igle lahko povzroči, da se igla ukrivi ali odlomi. Zlomljena igla lahko ostane v koži ali pa izgine v podkožju. Če se igla zlomi in ostane v koži, takoj poiščite medicinsko pomoč. 

Previdnostni ukrepi

Redno menjajte mesto vboda, tako kot vam je pokazal vaš zdravnik. Če tega ne storite, lahko pride do zatrdlin v tkivu.

Iglo namestitete na način click pod pravim kotom.

O najprimernejši dolžini igle se posvetujte s svojim zdravnikom.

Iglo Clickfine universal click enostavno nataknete ali pa privijete na injekcijsko pero . Če iglo privijete, se ta zanesljivo prilega, tudi če se še vedno rahlo vrti.

Igla Clickfine universal click se prilega na vsa našteta injekcijska peresa. Če želite iglo uporabiti s kakšnim drugim injekcijskim peresom, se pre tem posvetujte z nami.

Upoštevajte posebna navodila za vse, ki delajo v javnem zdravstvu. Našteta injekcijska peresa so zaščitene blagovne znamke omenjenih proizvajalcev.

1 Za iglo Clickfine universal click ne morete izvesti testa delovanja Novo Nordisk.
2 namestite iglo
3 Pokrovček injekcijskega peresa lahko zamenjate šele, ko iglo odstranite.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Srčno-žilni sistem, krogotok življenja

Rizični dejavniki, ki povzročajo bolezni:
Zvišan krvni tlak. Po petdesetem letu starosti ima skoraj vsak drugi človek zvišan krvni tlak.

Največkrat se sistolični krvni tlak povečuje s starostjo, medtem ko se diastolični krvni tlak v srednjih letih začne zniževati. Kdor trpi za zvišanim krvnim tlakom, lahko z dva- do štirikrat večjo verjetnostjo doživi možgansko kap, srčni infarkt, popuščanje srca in zaporo arterij.


Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Ypsomed Ypsomed
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja