Compeed obliži za žulje, 6 malih obližev
Compeed obliži za žulje, 6 malih obližev
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Compeed obliži za žulje, 6 malih obližev

Proizvajalec: Compeed
Obliži, ki vzdržujejo ustrezno okolje okoli žulja in omogočajo hitro celjenje.
Cena: 5,74 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaobliž, obliž
Oblikaobliž

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Obliži za žulje Compeed omogočajo hitro celjenje rane, ki je nastala zaradi žulja ter zmanjša občutek bolečine.

Uporabite

    kadarkoli nosite neudobno obutev
    preobremenjujete svoje noge

Vsebuje

6 obližev

Delovanje

Obliži vzdržujejo ustrezno okolje okoli rane/žulja in omogoča hitro celjenje. Obliži (za razliko od ostalih) ostanejo na mestu kamor smo jih prilepili.
Obliže uporabite lahko že pred samo fizično aktivnostjo. Pred uporabo odstranite zaščitno plast obliža, ki omogoča, da le-ta ostane sterilen.

Obliž lahko pustite na mestu tudi do več dni.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Dihanje

Meritve pljučnih funkcij
Kdor ima zdrava pljuča, vdihne in izdihne z enim samim vzdihljajem pol litra zraka. Če so bronhiji dolgotrajno skrčeni (kronični obstruktivni bronhitis) ali pa se zaradi alergijske reakcije akutno skrčijo (astma), postane dihanje oteženo, s tem pa postane izmenjava zraka omejena. Bolezni, ki povzročajo spremembe na pljučnih mešičkih (emfizem, pljučni edem (»voda na pljučih«)), zmanjšajo obseg dihalne funkcije. Spirometrija in meritve »peak-flowa« kažejo na omejen pretok zraka.

Spirometrija se opravlja pri zdravniku družinske medicine ali pulmologu (zdravnik, ki je specialist za pljučne bolezni). S tem postopkom se meri pljučno prostornino (vitalno kapaciteto) v litrih. Po močnem vdihu je treba zrak tako hitro, kot je mogoče, z vso silo izdihniti. Zapisovati je treba tudi trajanje izdiha: zrak, ki ga izdihate v prvi sekundi, se označi kot enosekundna kapaciteta (FEV 1, forsirani ekspiratorni volumen v prvi sekundi). Izmerjene vrednosti so preračunane glede na starost, konstitucijo in spol posameznika.

Če so bronhiji skrčeni, ne morete izdihniti veliko zraka. Znižana vrednost FEV 1 je istočasno tudi trenutni odraz situacije dihal, ki se iz meritve v meritev spreminja.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Hoja ter vse njene koristi!

Sedeči način življenja in premalo fizične aktivnosti dokazano povečujeta tveganje za razvoj mnogoterih zdravstvenih težav. Zaradi premalo gibanja se lahko sčasoma pojavijo kronične težave z bolečinami v križu, hitreje pride do sladkorne bolezni,... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaobliž, obliž
Oblikaobliž

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.