Compeed obliži za žulje, 6 malih obližev

Obliži, ki vzdržujejo ustrezno okolje okoli žulja in omogočajo hitro celjenje. Obliži, ki vzdržujejo ustrezno okolje okoli žulja in omogočajo hitro celjenje.
515280 2569

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Obliži za žulje Compeed omogočajo hitro celjenje rane, ki je nastala zaradi žulja ter zmanjša občutek bolečine.

Uporabite

    kadarkoli nosite neudobno obutev
    preobremenjujete svoje noge

Vsebuje

6 obližev

Delovanje

Obliži vzdržujejo ustrezno okolje okoli rane/žulja in omogoča hitro celjenje. Obliži (za razliko od ostalih) ostanejo na mestu kamor smo jih prilepili.
Obliže uporabite lahko že pred samo fizično aktivnostjo. Pred uporabo odstranite zaščitno plast obliža, ki omogoča, da le-ta ostane sterilen.

Obliž lahko pustite na mestu tudi do več dni.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Hoja ter vse njene koristi!

Sedeči način življenja in premalo fizične aktivnosti dokazano povečujeta tveganje za razvoj mnogoterih zdravstvenih težav. Zaradi premalo gibanja se lahko sčasoma pojavijo kronične težave z bolečinami...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Dihanje

Meritve pljučnih funkcij
Kdor ima zdrava pljuča, vdihne in izdihne z enim samim vzdihljajem pol litra zraka. Če so bronhiji dolgotrajno skrčeni (kronični obstruktivni bronhitis) ali pa se zaradi alergijske reakcije akutno skrčijo (astma), postane dihanje oteženo, s tem pa postane izmenjava zraka omejena. Bolezni, ki povzročajo spremembe na pljučnih mešičkih (emfizem, pljučni edem (»voda na pljučih«)), zmanjšajo obseg dihalne funkcije. Spirometrija in meritve »peak-flowa« kažejo na omejen pretok zraka.

Spirometrija se opravlja pri zdravniku družinske medicine ali pulmologu (zdravnik, ki je specialist za pljučne bolezni). S tem postopkom se meri pljučno prostornino (vitalno kapaciteto) v litrih. Po močnem vdihu je treba zrak tako hitro, kot je mogoče, z vso silo izdihniti. Zapisovati je treba tudi trajanje izdiha: zrak, ki ga izdihate v prvi sekundi, se označi kot enosekundna kapaciteta (FEV 1, forsirani ekspiratorni volumen v prvi sekundi). Izmerjene vrednosti so preračunane glede na starost, konstitucijo in spol posameznika.

Če so bronhiji skrčeni, ne morete izdihniti veliko zraka. Znižana vrednost FEV 1 je istočasno tudi trenutni odraz situacije dihal, ki se iz meritve v meritev spreminja.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Compeed Compeed
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov