Eye Doctor Click&Go grelna preveza za oči
Eye Doctor Click&Go grelna preveza za oči
Oceni izdelek in zasluži
5.0 1

Eye Doctor Click&Go grelna preveza za oči

Proizvajalec: Neopredeljen
The eye doctor grelna preveza za oči je inovativni izdelek, namenjen gretju predela oči.
Cena: 13,86 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Eye Doctor Click&Go grelna preveza za oči je inovativni izdelek, namenjen gretju predela oči. Preveza omogoča izboljšanje utrujenih in občutljivih oči, uporabljajo jo lahko tudi vsi, ki so oboleli za sladkorno boleznijo.

Iz žlez na robovih vek se v solzni film izločajo lipidi, ki na površini zdravega solznega filma tvorijo tanko lipidno plast. ki preprečuje prehitro izhlapevanje solznega filma. Eden od glavnih vzrokov za nastanek suhega očesa je stanje. v katerem se lipidi v t.i. Meibomovih žlezah iz tekočega spremenijo v sesirjeno stanje.

Ta navodila naj vam služijo kot osnovna informacija oz. vodič in niso mišljena kot osnova za načrtovanje poteka zdravljenja .

• le vaš oftalmolog lahko oceni. kako resno stanje imate in vam lahko poda natančnejša navodila. kako pogosto uporabljati The Eye Doctor Click & Go

• Če niste prepričani o tem ali pravilno uporabljate ta izdelek. oziroma Simptomi ne izginejo ali se stanje celo poslabša. se prosim obrnite na vašega oftalmologa

• Izdelekje zasnovan za sproščanje in lajšanje težav pri suhem očesu in z njim povezanih simptomih. Kadar uporabljamo toplega. The Eye Doctor Click & Go na nežen način stimulira izločanje olj iz žlez na vekah. Toplota topi sesirjene lipide, ki blokirajo izvodila. Prehodno se tako lahko pojavi zamegljen vid. Ta pojav je pogostejši pri uporabnikih kontaktnih leč.

• Ko prvič prejmete The Eye Doctor Click & Go naj bi preveza vsebovala transparenten gel in dobro viden kovinski plošček v obliki kupole, ki služi za aktivacijo. Med transportom se lahko grel na preveza po nesreči aktivira. Pred prvo uporabo boste v tem primeru morali opraviti postopek sterilizacije in priprave izdelka za ponovno uporabo (na notranjih straneh)

• Prosim podrobno preberite ta navodila in jih shranite za kasnejšo uporabo

• The Eye Doctor Click & Go je registriran kot medicinski pripomoček pri MHRA

• Preveza vsebuje gel iz vode in natrijevega acetata. Ob pritisku na aktivacijski kovinski plošček v prevezi nastane zvok oziroma frekvenca, ki povzroči, da se spremeni molekulska struktura natrijevega acetata. Gel se spremeni v majhne kristale, hkrati pa nastane optimalna količina toplote.

Za kaj se Eye Doctor Click&Go grelna preveza uporablja?

Eye Doctor grelna preveza za oči je namenjena zadrževanju toplote in se jo uporablja v času, ko vas pestijo težave z očmi oziroma v predelu oči. Eye Doctor grelna preveza za oči vsebuje vložek, ki je napolnjen z različnimi semeni, le-ta pa imajo lastnost, da dolgotrajno zadržujejo toploto in ugodno vplivajo s svojim toplotnim učinkom na stanje vašega očesa.

Komu je Eye Doctor preveza namenjena?

Grelna preveza Eye Doctor je zelo enostavna za uporabo. Obloga je pripravljena v nekaj minutah.

Grelna preveza Eye Doctor lajša težave pri

- nedelovanju oziroma disfunkciji Meibomovih in drugih lubrikantnih žlez v predelu očesa
- pri blefaritisu
- pri sindromu suhega očesa (sočasna uporaba Eye Doctor preveze ter kapljic)
- pri zamašenih izvodilih obočesnih žlez
- pri otečenem očesu (poškodba, edem)
- pri utrujenosti in rdečici očesa (s temi simptomi imajo težave predvsem tisti, ki veliko časa preživijo pred računalnikom)
- pri očesnem ječmenu
- bolečine po laserski operaciji očesa

Način uporabe Eye Doctor grelne preveze

Pri težavah z očesom je stanje izboljšano že pri 7-10 minutnem tretmaju z Eye Doctor prevezo. Pozorna priprava preveze, predvsem pa ustrezna temperatura je ključ do uspešnega zdravljenja obolelega očesa.

Slovenski oftalmologi priporočajo

Pri zdravljenju obolelega očesa - sindrom suhega očesa uporabljajte poleg vlažilnih kapljic tudi Eye Doctor toplotno oblogo.

Takšen tip zdravljenja svetujejo tudi nekatera društva
- Royal College of Ophtalmology and Optometry,
- American Academy of Ophtalmology,
- American Optometric Association, itn.

Opozorila ob uporabi

Preveza naj bo na sobni temperaturi, preden jo aktivirate. Ne reaktivirajte, dokler se maska ne ohladi na sobno temperaturo in ima gel popolnoma gladek in transparenten izgled, brez vidnih belih kristalov.

Ne uporabljajte na poškodovani ali krvaveči koži. Hranite izven dosega otrok. Ni primerno za otroke in dojenčke mlajše od 3 ler. Tekočina v notranjosti ni primerna za zaužitje. Tekoča vsebina lahko povzroči nadraženje kože ali oči. Če je preveza poškodovana oziroma pušča, jo prosim zavrzite, V kolikor tekoča vsebina pride v stik s kožo ali očmi, jih nemudoma sperite z mlačno vodo. Če se gel zaužije, spijte nekaj vode, da razredči te zaužito tekočino in se posvetuje z zdravnikom.

Ne segrevajte v mikrovalovki ali v električnlh grelnikih vode. Ne prebadajte. Samo za zunanjo uporabo.

Čiščenje in hramba

Zunanjo prevleko operite v topli vodi. Ne uporabljajte detergentov. Prevleko pustite, da se posuši na zraku.

Zunanja prevleka in maska z gelom se sicer sterilizirata v postopku priprave preveze za ponovno uporabo (stran 3), vendar lahko ročno operete zunanjo prevleko v topli vodi. Masko z gelom lahko očistite z vlažno krpo. Ne uporabljajte detergentov. Posušile na zraku. Priporočamo, da kadar preveze ne uporabljate, da The Eye Dorror Click& Go" shranite v priloženi vrečki za hranjenje. S tem jo zavarujere pred poškodbami, vlago in umazanijo.

Da zagotovite čim večjo dolgožlvost The Eye Docror Click & Go·jo hranite neaktivirano in pri sobno temperaturi,

Reciklaža

Odsluženo prevezo lahko zavržete v običajne gospodinjske odpadke.


Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Biserka; | 1. 11. 2019 19:16
Odlično
Izdelek je zelo uporaben, tako za hlajenje kot tudi za gretje. Prilega se področju oči. Izdelek je primeren tako za uporabo doma kot za uporabo na potovanju. Peiložena je vrečka za shranjevanje izdelka. Izdelek priporočam vsem, ki želijo ohlajat ali segrevat predel okoli oči. Prav tako cena izdelka ni previsoka glede na možnosti, ki jih ta izdelek punuja. Izdelek absolutno priporočam kn predlagam nakup v spletni trgovini moja-lekarna, kjer so mi ga tudi prijazne svetovalke tudi priporočale, za odpravo težav.
Jože; | 28. 04. 2021 12:05
Super izdelek.
Grelne blazinice za oči so v redu stvar za zdravljenje <blefaritisa.Dobro jih je imeti,7 . enkrat na teden prekuhaš in jih potem uporabljaš 7 dni. kuhati se morajo približno 5 min.Ves čas mora voda vreti.Uporabljam jih že kar nekaj časa, in to redno vsak dan.

Lep pozdrav!

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.