GastroCare zeliščni čaj, 25 filter vrečk

GastroCare zeliščni čaj je čaj namenjen izboljšanju prebave in lajšanju nekaterih težav vpovezanih s prebavo. GastroCare zeliščni čaj je čaj namenjen izboljšanju prebave in lajšanju nekaterih težav vpovezanih s prebavo.
19205 19205

Ocene in mnenja

Opis

GastroCare zeliščni čaj je čaj namenjen izboljšanju prebave in lajšanju nekaterih težav vpovezanih s prebavo. 

Izdelek vsebuje zelišča, ki so skladna z EU farmakopejo, čaj je pripralvjen iz zelišč, ki so visoke kvalitete, visoke čistosti in raznovrsatnih sestavin. Vsako posamično zelišče ima signifikanten terapevtski učinek. 

Zeliščni čaj vpliva na prebavo in lajša nekatere želodčne težave. 

Da bi bil učinek čaja kar se da največji, je smiselno čaj kombinirati še z kapsulami in napitki. 

Sestavine GastroCare čaja

Poprova meta

listi poprove mete vsebujejo visok odstotek grenčin, vsebujejo tudi veliko flavonoidnih komponent in terpenskih sestaviin. Eterična olja so prijeten aromatik, ob enem pa korigirajo tudi oksu. 

Kamilica - cvetovi

Kamilični cvetovi vsebujejo 4 najpomebnejše tipe sestavin, med drugim: eterična olja, kumarinske spojine, flavonoidi, polisaharidne komponente. V farmaciji se ekstrakti kamilice uporabljajo v številne namene, ppredvsem v predelu prebavil .

Semena kumine

Kumina je obogatena z eteričnimi olji, plodovi pa vsebujejo še dodatno maščobe in proteine ter ogljikove hidrate. Kumina je znana po tem, da se dodaja izdelkom za lajšanje težav v prebavilih. 

Rman - navadni

Le-ta vsebuje eterična olja, flavonoide, glikozide, nekatere vitamine, minerale in tudi grenčine, ki sodelujejo pri prebavi, sodelujejo pro izločanju žolča ipd. 

Saponini, sladkorji, amidi, aminokislinem, maščobne kisline in še veliko drugih sestavin spada v skupino sestavin, ki se nahajajo v navadnem rmanu.

Kako uporabiti čaj?

Pripravite si skodelico, vanjo položite čajno vrečko, prelijte jo s kozarcem vrele vode, nakar le-to pustite stati nekaj časa. Vrečka naj se namaka do 10 minut, nakar jo odstranite. 

Sestavine čaja

Cvetovi kamilice (Chamomillae flos), listi mete (Menthae pip. folium), rman (Millefolii herba), kumina (Carvi fructus).

 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Degenerativnih sprememb na hrbtenici ni mogoče ozdraviti, lahko pa lajšamo posledice.

• V blažjih primerih vratne spondiloze lahko pomagajo zdravila proti bolečinam, kot so nesteroidna protivnetna zdravila aliparacetarnol.

• Priporočljive so tudi vaje za krepitev mišic in ohranjanje gibijivosti.

• Če so se zaradi vratne spondiloze pojavile okvare zivca, bo morda za preprečitev hujših okvar potrebno operativno zdravljenje. Poseg je odvisen od vzroka za težave. Če je utesnjena živčna korenina, je možno širjenje prehoda.

Če so vretenca in medvretencna ploščica močno poškodovani, je možna zatrditev.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Herba Medica Herba Medica
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov