Héliabrine krema 54, 50 mL

Pri negi suhe kože jo uporabite zjutraj in zvečer. Pri negi suhe kože jo uporabite zjutraj in zvečer.
10335 10335

Ocene in mnenja

Opis

Kdo in kdaj uporablja?  
 * Za nego vseh vrst kože.
    * Izredno učinkovita pri negi suhe kože na obrazu.

Kako pomaga?  
 * Kožo obnavlja in poživi.

Glavne sestavine  
 * Karitejevo maslo.
    * Vitamin F.
    * Jojobino olje.
    * D-Panthenol.
    * Čebelji vosek.

Nasvet strokovnjaka
Krema HP Krema 54 se uporablja kot nočna krema. Pri negi suhe kože jo uporabite zjutraj in zvečer.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Deformacija kolčnega sklepa

Odločitve s pomočjo zdravnika Razširjevalne hlače.
Ker elementi, ki gradijo kolčni sklep, zakostenijo šele okoli prvega rojstnega dne, v večini primerov zadostuje, da se otroka v prvem letu življenja za nekaj časa (tedne, mesece) oblači v razširjevalne hlače. Na podlagi upognjene, narazen razkrečene lege nog se glavico stegnenice centrira v kolčno ponvico. Prek stika se glavica in ponvica po več tednih ali mesecih normalno izoblikujeta. Otrok mora nositi razširjevalne hlače podnevi in ponoči, dokler ultrazvočni pregled ne potrdi, da je dosežena normalna oblika kolkov.

Če se namesto preprostih razširjevalnih hlač uporablja razširjevalni oklep, mora zdravnik vsake od dva do štiri tedne preveriti prileganje in od časa do časa prilagoditi velikost.

Pri več kot 90 odstotkih otrok s preprosto displazijo kolka pripelje tri- do šestmesečna terapija z razširjevalnimi hlačami do normalnega razvoja kolkov.

Repozicija. Ni pa vedno tako preposto spraviti glavico stegnenice v stabilno lego v kolčni ponvici. S pomočjo tako imenovane repozicije zdravnik namesti sklep v pravilen položaj. To se zgodi prek zaporedja določenih premikov nog malih bolnikov. Na koncu se sklep fiksira s posebno mavčno obvezo.

Če je bil predhodno že dlje časa prisoten izrazit izpah ter so se mišice in sklepna kapsula 'že močno spremenili, je treba v bolnišnici najprej uvesti raztegovalno zdravljenje, preden se lahko izvede repozicijo.

Operacija. Samo v redkih primerih, predvsem kadar je bila displazija pozno prepoznana, je potrebna operacija za vzpostavitev funkcije kolčnega sklepa in preprečitev posledične škode. Po operaciji se sme kolk obremenjevati počasi in previdno. V prvem obdobju naj se otrok le plazi, kmalu pa se lahko premika s pomočjo tekalnega vozila (tekaino kolo, skiro).
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Heliabrine Heliabrine
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Trstenjak Tamara