Nissei DS-11 nadlaktni merilnik, 1 set

<strong>Nissei DS-11 nadlaktni merilnik je namenjen merjenju sistoličnega in diastoličnega krvnega tlaka, srčnega utripa in izračunu pritiska srčnega utripa odraslih v domačem okolju. </strong> Nissei DS-11 nadlaktni merilnik je namenjen merjenju sistoličnega in diastoličnega krvnega tlaka, srčnega utripa in izračunu pritiska srčnega utripa odraslih v domačem okolju.
11792 11792
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Nissei DS-11 nadlaktni merilnik je namenjen merjenju sistoličnega in diastoličnega krvnega tlaka, srčnega utripa in izračunu pritiska srčnega utripa odraslih v domačem okolju. Merilnik ni oblikovan za neonatalno uporabo. V primeru, da merite krvni tlak otroku, nosečnicam ali osebam s različnimi težavami, zaradi katerih je uporaba merilnika lahko tvegana, se pred uporabo posvetujte z zdravnikom.

Vrsta manšete, ki je priložena je mehkega tipa in je primerna za obsege rok med 22-42 cm. Merilce meri krvni tlak med samim napihovanjem manšete.

Metoda merjenja z Nissei DS-11

Merilnik se poslužuje oscilometrične metode merjenja krvnega tlaka in srčnega utripa. Manšeta je povezana z merilnikom in ovita okoli nadlaketi. Tokokrog znotraj manšete zaznava oscilacije v pritisku, ki jih proizvajata širjenje in kontrakcija arterij v roki kot posledica vsakokratnega srčnega utripa. Izmerjene so vse amplitude valov pritiska, ki se nato pretvorijo v milimetre živega srebra, nato pa se izpišejo v digitalnih vrednostih na LCD zaslonu.

Med meritvijo z Nissei DS-11 merilnikom

- Med meritvijo ne govorite, ne poslušajte sogovornika ali radia in ne glejte televizije, ter bodite čimbolj sproščeni.

- Manšeto namestite na ustrezno mesto (na nadlakti ali podlakti), tako da bo povezovalna cevka izhajala iz manšete na notranji strani komolca (merilniki z manšeto na nadlakti). Meritev vedno izvajajte na isti roki.

- Med meritvijo krvnega tlaka mora biti manšeta v višini srca, ne glede na način, kako merite krvni tlak (na nadlakti ali podlakti; sede, leže ali stoje). Roka naj počiva podprta v udobnem položaju.

- Krvni tlak izmerite 2-krat zaporedoma, vmes naj bo 1- do 2-minutni presledek, zlasti če je izmerjeni krvni tlak visok. Če se obe meritvi izraziteje razlikujeta, je potrebna še tretja meritev.

Zakaj je merjenje krvnega tlaka doma koristno?

- Redno spremljanje vrednosti krvnega tlaka lahko bolnika spodbudi k zdravemu življenjskemu slogu in omejevanju soli v prehrani.

- Redne meritve krvnega tlaka doma so lahko opomin za dosledno jemanje zdravil.

- Bolniki, ki si doma redno merijo krvni tlak, bolje sodelujejo pri zdravljenju svoje bolezni, zato se lahko zmanjšajo psihične obremenitve zaradi bolezni in posledično zniža krvni tlak.

Nasveti za merjenje krvnega tlaka z Nissei DS-11

Krvni tlak se zaradi psihičnih in fizičnih vplivov nenehno spreminja in ni nikoli konstanten.

Na splošno je krvni tlak najvišji med delovnim časom in se postopno zmanjšuje preko popoldneva in v večernih urah. Nizek je med spanjem nato pa se razmeroma hitro poviša ko vstanete iz postelje.

Povzročitelji spreminjanja krvnega tlaka: gibanje, čustva, pogovor, psihična napetost, nervoza, prehranjevanje, alkohol, kajenje, uriniranje in premikanje črevesja, sobna temperatura ter npr. spremembe v okolju.

Krvni tlak, ki ga izmerite doma, je navadno nižji od izmerjenega pri zdravniku.

Razlog je napetost v bolnišnicah in sproščenost doma. Pomembno je, da poznate stabilno stanje krvnega tlaka doma.

Za razlago meritev krvnega tlaka se obrnite na svojega zdravnika.

Krvni tlak se lahko razlikuje glede na vašo starost, težo in druge pogoje na splošno. Glede krvnega tlaka, ki je primeren za vas, se pogovorite s svojim zdravnikom.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Nissei Nissei
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja