x
Vse kategorije
Nozovent Classic nosni vstavek proti smrčanju, 1 vstavek
Nozovent Classic nosni vstavek proti smrčanju, 1 vstavek
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Nozovent Classic nosni vstavek proti smrčanju, 1 vstavek

Proizvajalec: Pharmacure
Nežno razširi obe nosnici in omogoči do 50% večji in lažji pretok zraka.
Cena: 7,95 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Namenproti smrčanju

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Tomaž*** | 4. 03. 2015 20:20
/
super pripomoček - in sedaj precej cenejši!
Miran*** | 8. 02. 2016 01:00
/
Podnevi je zadeva uporabna za športne aktivnosti, npr. za hojo v hribe, saj omogoča, da tudi pri povečani potrebi po kisiku dihamo skozi nos.
Ne vem pa (še), kako na take pripomočke reagirajo mimoidoči, ki ne vedo, v čem je namen tiste čudne rinke v nosu ...  ;-)

Opis

Največkrat je vzrok smrčanja ravno nosni predel. Za razširitev nosnic svetujemo uporabo pripomočka NOZOVENT. Ta nežno razširi obe nosnici in omogoči do 50% večji in lažji pretok zraka. S tem omogočimo lažje dihanje skozi nos ter na ta način utišamo smrčanje, ki ga povzročajo zožane in/ali zamašene nosnice.
Z znanstvenimi raziskavami in kliničnimi študijami je dokazano, da ob uporabi Nozoventa, večina ljudi manj smrči. Nekateri celo popolnoma prenehajo.

NAMESTITEV

Pripomoček vstavite tako, da s palcem in kazalcem rahlo stisnete na obeh ovalnih koncih (pripomoček mora biti obrnjen navzgor in navzven). Ovalna dela vstavite vsakega posebej v nosnici in sicer tako, da se jima popolnoma prilegata. Ovalni del mora biti vstavljen v nosnico v celoti ter čim višje. Ko imate Nozovent vstavljen, nežno povlecite del pripomočka, ki povezuje oba ovalna dela, navzdol. V kolikor je pripomoček težje izvleci je ta pravilno nameščen.

Nozovent nosni vstavek odpira oziroma dilatira nosnici za neovirano dihanje skozi nos in s tem zmanjšuje tveganje za smrčanje. Zasnovan je iz varne, higienske prožne plastike (poliesteramid).

Uporaba Nozovent Classic nosnega vstavka

Nozovent je nosni vstavek, ki se namesti v nosnici s posebej izdelanimi vozlički, ki preprečujejo, da naprava ne pride v stik s sluznico ali postane vzrok za krvavenje iz nosu. Nekaj časa je potrebnega, da se na vstavek nosnice prilagodijo, vendar z redno uporabo se ga hitro navadimo. Nozovent nosni vstavek je na voljo v medium velikosti. Če je potrebno se lahko s škarjicami obrežejo in prilagodijo krilca nastavka tako, da se zagotovi dobra prilagoditev in udobno nemoteno uporabo nastavka. Po uporabi je potrebno nastavek temeljito umiti z vodo in milom. Lahko se sterilizira z vrelo vodo.

Nosni vstavek Nozovent je potrebno po treh mesecih redne uporabe zamenjati.

Nozovent Classic priporočamo

ljudem, ki se spopadajo s smrčanjem, alergikom, aktivnim športnikom kot so naprimer: tekači, kolesarji in ljudem, ki imajo težave s suho sluznico in posledično oteženo dihanje skozi nos.

Učinek Nozovent Classic vstavka

Nozovent Classic širi najožje območje v mehkem tkivu v nosnem kanalu. Fiziološki učinek dihanja skozi nos je z njim olajšan. Izboljša oksigenacijo pljuč in s tem posledično zmanjša smrčanje. Izboljša kakovost spanja.

Priloge

Ali ste vedeli

Rak

Oblike zravljenja pri raku
Operacija. Z operacijo želimo odstraniti tumor hitro in v celoti (kurativna operacija). Nekateri tumorji so za takšen poseg preveliki, zato jih je treba prej s pomočjo kemoterapije ali obsevanja zmanjšati na takšno velikost, da je preostali tumor mogoče odstraniti s kirurškim posegom. Možnosti so boljše, če je tumor prostorsko omejen. Če se je že razširil ali se v telesu že nahajajo metastaze (zasevki).

so možnosti za ozdravitev omejene. V takšnih primerih poskušajo zdravniki tumor zmanjšati, s tem podaljšajo življenjsko dobo in/ali omilijo težave (paliativna, to je blažiina operacija). Če se je tumor razširil na sosednje organe, ki jih treba delno odstraniti, se kakovost življenja znatno zmanjša.


Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Dihanje skozi nos!

Zakaj je dihanje skozi nos pomembno? Znanstvene raziskave so pokazale, da ima dihanje skozi nos številne prednosti: Izboljša zmogljivost porabe kisika: Z dihanjem skozi nos se dvigne molekula plina, dušikov oksid, ki se tvori v sinusu.... preberi več...

Smrčanje kot zanemarjena in neprijetna težava

Smrčanje mnogi smatrajo za neprijetno težavo, ki moti spanec, pozabljajo pa, da se za njo lahko skrivajo nevarne težave. Gre predvsem za nevarne prekinitve dihanja zaradi ovire v zgornjih dihalnih poteh. Nekatera dejstva - zaradi smrčanja trpi... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Pic injekcijska brizga, 5 mL

0,20 €

Pic injekcijska brizga, 1 mL

0,11 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Namenproti smrčanju

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.