Pediacyn gel proti srbečici, 45 g
Pediacyn gel proti srbečici, 45 g
Oceni izdelek in zasluži
5.0 1

Pediacyn gel proti srbečici, 45 g

Proizvajalec: Oculus
Oseba z atopičnim dermatitisom, znanim tudi kot atopični ekcem, ima zelo občutljivo kožo, ki srbi in je izjemno suha.
Cena: 16,40 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pediacyn prava izbira za zdravljenje atopičnega dermatitisa

Oseba z atopičnim dermatitisom, znanim tudi kot atopični ekcem, ima zelo občutljivo kožo, ki srbi in je izjemno suha.

Ni znano kaj povzroča atopični dermatitis, odvisen je od različnih genetskih in alergijskih faktorjev ter družinske anamneze. Pri veliko pacientih z atopičnim dermatitisom je prisotna astma in pojav senenih nahodov.

Kaj povzroča srbečico?

Pri atopičnem dermatitisu pride do disfunkcije kože kot pregrade. Zaradi nepravilnega delovanja koža ne more zadržati vlage, kar privede do izjemno suhe kože. To povzroča srbečico, kar je najpomembnejše dejstvo atopičnega dermatitisa. Poleg srbečice pride še do rdečice, pacienti pa s praskanjem velikokrat še bolj poškodujejo kožo, kar povzroči vnetja in bakterijske okužbe.

Potreba po praskanju srbečega področja je zabeležena v mnogih študijah in jo imenujejo cikel »srbečica-praskanje«. Praskanje poveča vnetje in še bolj stimulira živčna vlakna, kar srbečico in praskanje še poslabša. (Hagermark & Wahlgren, 1995).

Občutek srbenja in potreba po praskanju ima lahko hude posledice na kvaliteto življenja in vodi v depresijo, žalost, vznemirjenost in mnogo drugih negativnih občutkov.

Zdravljenje atopičnega dermatitisa se fokusira na zdravljenje stranskih učinkov, saj zdravljenje vzroka dermatitisa ne obstaja.

Primarni cilj zdravnika je, da zatre stranske učinke dermatitisa in prekine cikel srbenja in prskanja.

Zdravnikov cilj bo:

1. Zdravi kožo.
2. Ohranjaj zdravje kože.
3. Prepreči vnetja.

Zdravljenje in ohranjanje zdravja kože je primarnega pomena, saj preprečuje nadaljno škodo in izboljša kvaliteto življenja pacienta.

Mednarodne smernice za zdravljenje atopičnega dermatitisa narekujejo ustvarjanje dnevne rutine skrbi za kožo.

Razen čiščenja v mlačnih kopelih brez mila, je nujno potrebna uporaba gela ali pomirjevala, ki vlažita kožo, da prekinemo cikelj srbenja in praskanja.

Uporaba vlažilca kože ima naslednje efekte:

1. Obnovi vlažnost kože.
2. Preprečuje izhlapevanje vode.
3. Poveča hitrost celjenja.
4. Vzpostavi prepreko proti dodatnemu izhlapevanju.

Potrebno se je zaščititi tudi proti vnetjem kože, ki jih povzroča pogosto in dolgotrajno praskanje.

Oculus Innovative Sciences so razvili Pediacyn silikonski hidrogel za zdravljenje atopičnega dermatitisa formuliran s patentirano Microcyn tehnologijo, ki je naredila občuten preskok v zdravljenju atopičnega dermatitisa.


Klinično dokazano zmanjšuje suhost, srbečico in rdečico povezano z atopičnim dermatitisom. Pediacyn pomaga zmehčati in vlažiti kožo.

Klinična pilotna študija, ki jo je izvedel Dr. R. Smith, 15 pacientov s srednje močnim atopičnim dermatitisom, ki so se zdravili s Pediacyn v kombinaciji s pomirjevalno kremo je ugotovila:

Zmanjšanje srbenja, bolečine, suhosti in rdečice za 50 procentov ali več in 60 % znižanje simptomov AD, kot 50 praskanje, rdečica in debeljenje kože kot rezultat praskanja.

V 14 dnevni pilotni študiji 17 odraslih pacientov s srednje močnim atopičnim dermatitisom s povezanim močnim srbenjem so bili zdravljeni s Pediacyn, pri 82% pacientih se je srbečica zmanjšala po treh dneh in 76% se jih je izboljšalo po 14 dneh.

Zaradi cikla srbečica-praskanje-srbečica, ki povzroča večjo verjetnost vnetja in bakterijske okužbe, je pri poročena uporaba protivnetnih in protimikrobnih izdelkov, ki preprečujejo škodo koži in razvoj brazgotin.

Ena izmed sestavin Pediacyn hidrogela je sodijev hipoklorid (NADCl). V objavljeni klinični študiji so ugotovili, da »sodijev hipoklorid je koristen, ker zmanjšuje število bakterij. Lahko ga priporočamo v vsak terapiji atopičnega dermatitisa.«

Gel je enostaven za aplikacijo in vlaži kožo. Ni lepljiv in nima znanih stranskih učinkov, idealen za območje okoli obraza in vratu. Hidrogel Pediacyn za zdravljenje atopičnega dermatitisa ima naslednje lastnosti:

- Zmanjšule srbečico
- Zmanjšujo rdečico
- pH nevtralno
- Varno za uporabo okoli ust oči in nosu
- Netoksičen in necitotoksičen
- Ne draži

Pediacyn je enostaven in udoben za uporabo

Poleg navodil vašega zdravnika, morate slediti še tem napotkom. Pediacyn je pripravljen za uporabo brez mešanja ali redčenja.

1. Očistite prizadeto območje.
2. Posušite kožo, ne dražite z brisačo.
3. Pokrite področje s tanko plastjo Pediacyn in nežno vmasirajte za enakomerno razporeditev.
4. Ponovite trikrat dnevno.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Nada; | 21. 04. 2020 18:52
ocena
gel sem kupila,ker me srbelo pod pazduho vendar sem zadovoljna z izdelkom

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.