Jamieson selen 100 mcg, 100 tablet

Ljudje, ki živijo na območjih z nizko vsebnostjo selena v tleh imajo večjo možnost za tveganje za nastanek pomanjkljivosti tega minerala. Ljudje, ki živijo na območjih z nizko vsebnostjo selena v tleh imajo večjo možnost za tveganje za nastanek pomanjkljivosti tega minerala.
479969 22417

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Selen prispeva k zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Rdeče krvne celice, ledvica, jetra, vranica, mišice, nohti, lasje in zobna sklenina - vsi vsebujejo velike količine selena. Viri hrane, bogate s selenom so morski sadeži, piščanec, polnozrnate žitarice, orehi, čebula in česen. Vendar pa se skupna vsebnost v živilih lahko razlikuje glede na stopnjo selena v zemlji, kjer so rastline rasle in kako so bile živali krmljene. Ljudje, ki živijo na območjih z nizko vsebnostjo selena v tleh imajo večjo možnost za tveganje za nastanek pomanjkljivosti tega minerala. Zemlje bogate s selenom pa je čedalje manj.

S spodbujanjem zdravja imunskega sistema, selen pomaga v boju številnim zapletom organizma. Izkazalo se je, da ima pomembno vlogo pri dejavnosti žleze ščitnice, tako, da deluje kot katalizator za proizvodnjo aktivnega ščitničnega hormona. To je bistvenega pomena za pravilno delovanje imunskega sistema.

Jamieson Selen je oblikovan iz naravnih virov in je farmacevtsko preizkušen za zagotovitev popolne moči in je absolutno klinično čist. Kaj naredi Selenium 100 mcg iz Jamieson laboratorija drugačnega.... in zakaj ta razlika pomeni konkurenčno prednost?

1) Pridobljen je iz kvasa, ki zagotavlja organsko obliko selena. Ta oblika se absorbira lažje s telesnih tkiv, kot anorganski viri.

2) Naši premium prehranski dodatki, so izdelani z uporabo 360° ČISTOST procesa - najmanj 360 testov kakovosti, ki zagotavljajo sledljivost in zanesljivost surovine, varnost izdelkov, polno moč in so absolutno klinično čisti. Kar pa nas naredi še posebej superiorne - vsaka serija je posebej testirana in v primeru nečistoč tudi zavržena, kar lahko dokazujemo tudi z analiznimi certifikati vsake serije proizvodnje!

SESTAVINE

Na voljo je 100 tablet.

Ena tableta vsebuje:
Selen (od Kvasovke Selenium) .................... 100 mcg

POMOŽNE SNOVI

Celuloza, magnezijev stearat rastlinskega izvora, dikalcijev fosfat, predelani kavčuk.

SHRANJEVANJE

Med 15°C-25°C, stran od otrok.

PREDNOSTI SELENA

• Močan antioksidant, ki ščiti telo pred poškodbami tkiva.
• Podpira zdravje.
• Pomaga pri ohranjanju zdravega imunskega sistema.
• Pomembno za pravilno delovanje ščitnice.

Selen ima številne učinke v organizmu - med drugim pomembno sodeluje pri ohranjanju lepih las in nohtnega tkiva.

VZAJEMNO DELOVANJE ZDRAVIL

Glukokortikoidi (kortizol, protivnetna zdravila) in anti-convulsant/anti-epileptična zdravila lahko zmanjšajo oskrbo selena v telesu. Posameznikom, ki imajo popolno parenteralno prehrano (TPN) za dolgoročno obdobje grozi pomanjkanje selena.

POMANJKANJE HRANIL

Pomanjkanje železa in bakra poveča tveganje za pomanjkanje selena.

TOKSIKOLOŠKI UČINKI

Ne prekoračite priporočenega odmerka. Odmerki, večji od 400 mikrogramov so bili povezani z izgubo nohtov in las, srbenje na koži, slabostjo, oteženim dihanjem, utrujenostjo, razdražljivostjo, depresijo in tesnobo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Sestavine prehranskih dopolnil

Poiščite sestavino prehranskega dopolnila. Dokument se ne sklicuje na: pričevanja uporabnikov, na monografijo Odbora za zdravila rastlinskega izvora, monografije nemške komisije E, monografije...

Preberi več...

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Jamieson Jamieson
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja