x
Vse kategorije
Zimski čaj Mariplant
Zimski čaj Mariplant
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Zimski čaj Mariplant

Proizvajalec: galensko zdravilo
Napolnite svoj dom z aromami zimskega čaja.
Cena: 5,20 €
Vprašaj nas

Ocene in mnenja

Opis

GALENSKI IZDELEK
V galenskem laboratoriju Mariborskih lekarn Maribor smo k številnim čajem, ki jih pripravljamo in mešamo za naše uporabnike, dodali še Mariplant zimski čaj. Namenjen je vsem tistim, ki želite popestriti svoje poznojesenske in zimske popoldneve s prijetnim napitkom, svoj dom napolniti s svečanimi aromami, sebi pa nameniti nekaj trenutkov zadovoljstva in marsikateri blagodejni učinek čajne mešanice. Zimski čaj vsebuje suhe jabolčne krhlje, cvet hibiskusa, skorjo cimeta, plod šipka, cvet dišečega klinčevca, cvet plavice in naravno aromo pomaranče. Poglejmo še učinke te čajne mešanice in sprejmimo roko, ki nam jo ponuja narava.
šipek (Rosa canina): zreli neposušeni šipkovi plodovi so eden najbogatejših virov vitamina C, zaradi česar jih v zeliščni medicini priporočajo ob prehladih in splošni izčrpanosti kakor tudi ob lažjih driskah in vznemirjenosti želodca.
Zdravilne učinkovine: askorbinska kislina, flavoni, karoteni
Cejlonski cimetovec ( Cinnamomum zeylanicum): že dolga tisočletja je cenjen kot sredstvo proti prehladu, gripi in prebavnim težavam. Zmanjšuje napetost in krče v mišicah, sprošča trebušne krče in napenjanje.
Zdravilne učinkovine: eterično olje, ki vsebuje cimtaldehid,, eugenol, cimetova kislina, grenčine, sluzi, tanini, kumarin v sledovih.
Jablana (Malus pumila): jabolkom pripisujejo zdravilne lastnosti, predvsem na presnovo.
Zdravilne učinkovine: vsebuje veliko vitamina A, B in C, sadne kisline, čreslovine, je tudi eden najizdatnejših virov kalija.
Dišeči klinčevec (Syzigium aromaticum): V zeliščni medicini klinčke ali nageljnove žbice priporočajo ob prebavnih težavah in za lajšanje zobobola.
Zdravilne učinkovine: eterično olje, ki vsebuje eugenol, metilni salicilat in seskviterpeni; kempferol, ramnetin in drugi flavoni; steroli, med njimi sitosterol, kampesterol in stigmasterol.
Plavica ( Centaurea cyanus L. ): je plevel na žitnih poljih, nasipih in ob železniških tirih. Deluje spodbujevalno na celotno izločanje v telesu in zavira razmnoževanje bakterij, virusov in glivic, čajnim mešanicam pa zaradi svoje barve daje tudi lep videz.
Zdravilne učinkovine: čreslovine, malo eteričnega olja, heterozid cianin, grenke snovi, glikozida centaurin in cikorin, pektini, sluzi.
Hibiskus ali oslez(Hibiscus sabdariffa var. ruber): v zeliščni medicini se uporablja za boljši tek, pri prehladu, želodčnem in sapničnem katarju, za raztapljanje sapnične sluzi, odvajanje blata in kot diuretik ter proti motnjam v prekrvitvi. Novejša dognanja pa mu izkazujejo tudi imunostimulativno delovanje zaradi vsebujočih polisaharidov.
Zdravilne učinkovine:cvet vsebuje zelo dosti organskih kislin, sluzi in pektine, rdečo barvo pa mu dajo antociani.
Oranževec (Citrus sinensis L.): posušeni olupki plodov spodbujajo izločanje želodčnih sokov in tek, hkrati pa pomirjajo krče.
Zdravilne učinkovine: listi in posušeni olupki vsebujejo eterično olje, grenčine, flavonoide.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Slab zadah

Dodatek za zdravnike
Diferencialna diagnoza: Najpogostejši razlogi slabega zadaha iz ust so naslednji:

• slaba ustna higiena,
• kajenje,
• določene vrste hrane in zdravil (alkohol),
• vnetja v ustni votlini, žrelu in obnosnih votlinah (akutni gingivostomatitis, nekrozantni u1cerozni gingivitis, periodontalne bolezni, karies, vnetja mandljev, žrelnice ali iezične tonzile
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Mariplant praznični čaj, 100 g

5,20 €

Sallant Nigari magnezijev klorid, 300 g

4,87 €

Solgar kelirani magnezij, 100 tablet

16,94 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.